POKS: Srbija ne treba da se plaši pretnji iz EU 1foto: POKS

Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) ocenio je danas kao neprimerenu izjavu šefa diplomatije Evropske unije Žosepa Borelja da će suditi o Srbiji na osnovu stava prema Rusiji i Kini, po principu „ko nije sa nama, taj je protiv nas“ i smatra je pokušajem narušavanja suvereniteta Srbije, saopštila je ta partija.

Srbiju ne treba da plaše pretnje zvaničnika EU i njihovo neprincipijelno uslovljavanje, nego da bude dosledna i uporna u politici vojne i političke neutralnosti, istakao je predsednik POKS Vojislav Mihailović u pisanoj izjavi.

On je ukazao da Zapad ne shvata da za Srbiju nije primamljiva i prihvatljiva njihova politika podrške secesiji Kosova, homoseksualnih brakova, guranja u neprijateljstvo sa Rusijom i Kinom i kolonijalnog korišćenja naših prirodnih resursa kroz nezdrave tehnologije, kao što je ponovo najavljeno iskopavanje litijuma i da zato „ako EU hoće Srbiju za partnera mora to da razume i da promeni politiku prema našoj zemlji“.

Više smo puta ponovili da Srbija može i treba da ima dobrosusedske odnose sa EU, a ne sa Kosovom, kako zapadne diplomate stalno nameću. Očuvanje nezavisnosti u spoljnoj i unutrašnjoj politici koje zovemo političkom i vojnom neutralnošću je vrhunski državni interes. Dokle god Rusija i Kina ne žele članstvo lažne države Republike Kosovo u UN, ono to neće biti, poručio je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari