POKS traži spomenik Draži Mihailoviću u Beogradu 1Foto: Wikipedia

Lider frakcije Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) Vojislav Mihailović najavio je danas da će ta stranka u Skupštini grada zvanično predložiti da se u Beogradu podigne spomenik komandantu Jugoslovenske vojske u otadžbini u Drugom svetskom ratu Dragoljubu Mihailoviću.

„Srpski narod je prvi u Evropi poroblјenoj od nacizma, već početkom maja 1941. godine podigao ustanak. Na njegovom čelu, na čuvenoj planini Ravna gora, bio je đeneral Dragolјub Draža Mihailović. Obzirom da je 2015. punopravnom sudskom presudom rehabilitovan od lažne optužbe montiranog političkog procesa komunističkih vlasti, sazrelo je vreme da dobije spomenik u Beogradu“, izjavio je Mihailović.

On je naveo da će taj zahtev biti podnet preko domaćih institucija a ne preko stranih ambasada, kao što neki predlažu.

„POKS podseća da je još na snazi Zakon o izjednačavanju prava četnika i učesnika NOP, kao i da je svima poznata dugo sakrivena činjenica da je Draža Mihailović odlikovan najvišim odlikovanjima saveznika za doprinos u borbi protiv nacizma, od strane predsednika SAD Harija Trumana 1948. godine i francuskog predsednika Šarl De Gola 1943. godine“, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari