POKS: Tužilaštvo odbacilo prijave koje je Gojković podneo protiv Vojislava Mihailovića 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Osnovno javno tužilaštvo u Somboru odbacilo je krivičnu prijavu bivšeg predsednika Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) Žike Gojkovića protiv novog predsednika te stranke Vojislava Mihailovića i dva novoizabrana potpredsednika Vladimira Đorđevića i Vladimira Jelića, saopštio je danas POKS.

„Rešenje tužilašta koje je konačno, a u kojem se odbijaju krivične prijave Gojkovića, stavilo je tačku na njegove laži, manipulacije, insinuacije i pokušaje da dokaže svoju teoriju zavere protiv njega od strane svih, dok je bio predsednik“, naveo je u pisanoj izjavi predsednik POKS-a Vojislav Mihailović.

On je naveo da Žika Gojković „mora prihvatiti realnost da ga članstvo više nije želelo na čelu stranke i da je zbog toga velika većina na izbornoj skupštini u januaru glasala za promene i za novo rukovodstvo monarhista“.

„Ne vidim više nijedan razlog zbog kog Ministarstvo za državnu upravu nije odgovorilo na naš zahtev da budem upisan u registar zastupnika stranke, a prošlo je četiri i po meseca otkad smo predali urednu dokumentaciju“, rekao je Gojković.

Dodao je da razlozi za izostanak odgovora ministarstva, s obzirom da po zakonu ima rok od najduže mesec dana da to učini, mogu biti samo političke prirode, da se oslabi POКS i „igrač vlasti Žika Gojković vrati u igru“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari