Poslanička većina nije podržala minut ćutanja za čuvara Zejtinlika Đorđa Mihailovića 1Printskrin RTS

Zar vi niste nosili fantomke Petog oktobra ili neki od vas, pa zar vi niste nosili fantomke kada se hapsili bivšeg predsednika Miloševića, kada ste ubili Ratka Panića, zar vam nisu ubili premijera, upitao je ministar policije Bratislav Gašić u Skupštini Srbije.

„Zar vam nisu ubili generala policije (Boška) Buhu i radnika BIA Gavru (Miodraga Gavrilovića), a onda kažete ‘mi uveli narodnu nošnju fantomke, mi'“, rekao je Gašić.

Predlagač smene ministra Gašića, poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić, najpre je pozvao poslanike da minuom ćutanja odaju počast preminulom čuvaru groblja Zejtinlik Đorđu Mihailoviću, rekavši da je predsednik Skupštine Srbije trebalo da na to pozove na početku sednice.

Minutu ćutanja se nije odazvala poslanička većina.

Đorđe Mihailović, čuvar Zejtinlika, srpskog groblja u Solunu, preminuo je 2. jula u 96. godini.

Poslanička većina nije podržala minut ćutanja za čuvara Zejtinlika Đorđa Mihailovića 2
Printskrin RTS

 

„Pljačkate narod, bahatite se, kažete desile su se tragedije, ali nemate odgovornost. Kriv je neko drugi, dešavalo se i ranije i naravno odgovor vaše vlasti je – baš vas briga“, rekao je Aleksić.

On je dodao da vlast udarom na državu predstavlja i kad „policajci razotkriju nelegalnu proizvodnju droge“ u Jovanjici.

„Fantomke vladaju Srbijom, fantomke su vaša narodna nošnja, na svakom događaju, na protestu kod Pinka“, rekao je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari