Polemika u Skupštini o novoj Vladi: Vesić optužio Veselinovića da je organizovao Srbe da glasaju za HDZ 1Foto: Beta/Milan Obradović, Beoinfo

U Skupštini Srbije danas je tokom rasprave o podnetim amandmanima na predlog izmena i dopuna Zakona o ministarstvima, došlo do oštre polemike između poslanika Ujedinjeni – SSP, PSG, Preokret, Sloga Janka Veselinovića i poslanika poslaničke grupe “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve”.

Veselinović je rekao da amandmanom traži da se “broj ministarstava svede na neku normalnu meru, makar na 20”.

On je ocenio da je predlagač “brojem ministarstva od 25 postavio rekord u političkoj bahatosti”.

“Naš predlog je da smanjite broj ministarstava radi efikasnosti, uštede i radi toga da građani shvate da o njima Vlada brine ne tako što će trošiti njihov novac, nego tako što će biti efikasna i ekonomična”, rekao je Veselinović.

On je rekao da bi trebalo da se “ukine Krkobabićevo ministarstvo za uništavanje sela i da se pripoji Ministarstvu za poljoprivredu”

Veselinović je predložio da se “ukine Ministarstvo za javna ulaganja koje je verovatno namenjeno Vesiću koji je uništio Beograd i sada valjda treba da uništava Srbiju, da se ministarstvo Goce Čomić uključi u ministarstvo koje bi se između ostalog bavilo lokalnom samoupravom”.

Poslanik poslaničke grupe PUPS solidarnost i pravda Hadži Milorad Stošić rekao je da smatra da nisu opravdani predlozi poslanika opozicije koji amandmanima traže brisanje ili spajanje određenih resora.

Poslanik poslaničke grupe “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” Goran Vesić rekao je da ne prihvataju amandman koji je podnela poslanička grupa Ujedinjeni zato što suštinski menja koncept nove Vlade.

“Da je gospodin Veselinović odlučio da predloži Ministarstvo za dodelu stanova Srbima od strane Republike Hrvatske mi bismo taj amandman verovatno prihvatili pošto je gospodin Veselinović stručnjak za to da kao neko ko nije izbeglica dobije stan od Hrvatske”, rekao je Vesić i dodao da je Veselinović jednoj Srpkinji iz Obrovca oteo stan.

Vesić je optužio Veselinovića da je učestvovao u uništavanju srpske „Tesla banke“ u Hrvatskoj i organizovao Srbe da glasaju za HDZ.

Veselinović je rekao da to nije tačno i naveo da je pomagao izbegla, prognana i raseljena lica i da je osnivač fonda koji je dodelio više od 1.000 kuća izbeglim licima u Vojvodini.

“Svi znaju da nikada nisam dobio ni dinar od države i da sam svoju zaradu zaradio na fakultetu”, rekao je Veselinović i naveo da je ono što je rekao Vesić “teška neistina”.

On je rekao da poslanik Srpske napredne stranke Marko Atlagić, koji je suflirao Vesiću šta da kaže, nema morala i časti.

Veselinović je rekao i da je Vesić studirao deset godina.

“Vi ćete, gospodine Vesiću, koji ste uništili Beograd, koga su oterali iz Beograda, nekome da solite pamet”, rekao je Veselinović.

Atlagić je potvrdio da se Veselinović, koga kako je rekao zovu “stanokradica”, uselio u stan Srpkinje u Obrovcu, iako je njegovim roditeljima popravljena kuća, i pozvao Veselinovića da ga tuži ako to nije istina.

On je rekao i da nikada nije potkradao svoju državu i radio protiv svoje države za razliku od Veselinovića.

Vesić je rekao da Veselinović nije osnovao fond, već udrugu i poručio mu da “sigurno Plenković neće biti ministar” u Vladi Srbije.

Veselinović je odgovorio da neće tužiti Atlagića jer bi mu bilo ispod časti da sa njim uđe u sudnicu.

Na početku sednice predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić rekao je da je Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo odbacio 12 amandmana kao nepotpune, a jedan kao uvredljiv i da se o njima neće raspravljati na sednici parlamenta.

Amandmanom poslanika poslaničke grupe Moramo – Zajedno Aleksandra Jovanovića, koji je odbačen kao uvredljiv, predloženo je da se ukinu sva ministarstva predložena izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima, a umesto njih ustanovi „samo jedno Ministarstvo za sve i svašta – Aleksandar Vučić“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari