Ponoš o raspisivanju izbora za 2. jun: To nisu izbori 1foto A.H./ATAImages

Predsednik Srbija centra Zdravko Ponoš izjavio je da nakon što je vlast raspisala izbore za 2. jun i krenula u kampanju nema više smisla razgovarati o uslovima za tako raspisane izbore, „jer to i nisu izbori“, saopštila danas ta stranka.

„Ako se odmah krene sa primenom preporuka ODIHR, moguće je do na jesen da se poprave izborni uslovi i organizuju zajedno ponovljeni beogradski i preostali lokalni izbori. Formalni preduslov je da Skupština izglasa leks specijalis koji to omogućava, a opozicija je na to spremna“, rekao je Ponoš na osnivačkoj skupštini opštinskog odbora Čukarica.

Kako je istakao, odnos prema izbornoj krađi jedna je od stvari koja pokazuje ko je zapravo opozicija režimu.

„Koalicija Srbija protiv nasilja je format koji se pokazao kao uspešan na decembarskim izborima i u borbi protiv izborne krađe“, naglasio je Ponoš i ocenio da je to format sa kojim treba nastaviti i širiti ga sa istinskom opozicijom.

Ponoš je osudio napad na članove Stranke slobode i pravde u Novom Sadu, rekavši da je to pokazatelj da vlast ne želi da izvuče zemlju iz krize već je gura u sukobe.

Govoreći o odnosu vlasti prema Kosovu, on je istakao da vlast pokušava da „prekrije ulazak Kosova u Savet Evrope na koji je Vučić dao pristanak prihvatajući Briselski i Ohridski sporazum. Sada treba to da njegovi glasači progutaju“.

Povodom formiranja državnog tima koji treba da zaustavi ulazak Kosova u Savet Evrope, Ponoš je istakao da je Vučić delegirao tim da glumi hitno zaustavljanje nečega što je odavno dogovorio.

„U taj tim je stavio Tomislava Momirovića koga je iskustvo u hotelijerstvu kvalifikovalo da se bavi Kosovom, za razliku od Radoičića koji se preko rešavanja Kosova kvalifikovao za hotelijerstvo. To pokazuje kako Vučić gleda na Kosovo“, zaključio je Ponoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari