Ponoš: Opozicija na ponovljenim izborima u Beogradu mora da se ujedini 1Foto FoNet Milica Vučković

Na ponovljenim izborima u Beogradu vlast će ponovo pokušati da krade, ali neki modaliteti im više neći moći da funkcionišu, i zato opozicija, i u tim uslovima koji nisu normalni, mora da se ujedini i pokuša da ih pobedi, izjavio je danas predsednik stranke Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš.

On je, na osnivanju opštinskog odbora SRCE u Novom Beograu, rekao da opozicija treba da prevaziđe eventualne nesuglasice ili sujete, da nastupi zajedno i u neravnopravnim uslovima pobedi vlast.

Uspešni smo ako se dogovorimo i idemo zajedno. Da idemo u najširem mogućem formatu, da ne odustajemo od formata u kome smo bili na pokradenim beogradskim izborima, istakao je Ponoš i precizirao da je nastrup liset Srbija protiv nasilja nešto na šta su građani pozitivno reagovali i SRCE će se za to zalagati.

Kako je naglasio, krađa izbora u Beogradu nije prošla, vlast nije uspela da sakrije njene razmere, a i dodatno se posvađala sa svetom na tu temu, da bi na kraju posredno priznali da se ta krađa desila.

Na nama je borba za izborne uslove, da opet ne pokradu izbore. A druga bitka je da pobedimo i da se stvari u Srbiji menjaju na svakom mestu, poručio je Ponoš.

On je konstatovao da je, osim svađe vlasti sa evroposmatračima, kao i izjave premijerke Ane Brnabić o toj temi, dokaz koliko je režim u panici, a „ludilo“ pokazuju držeći se logike da se „galami“ za potrebe domaće javnosti, a kad nje nema, onda se pred strancima bude ponizan i poslušan, što je Vučić proteklih dana radio u Tirani.

Rekao je kako se izborio da se Rusiji ne uvedu sankcije u potpisanom papiru, a ne kaže da je dao municiju za Ukrajinu, napomenuo je Ponoš.

On je dodao da je, u zamenu za to, Vučić najverovatnije dobio obećanje da će mu biti oprošten „slučaj Banjska“, i to po sistemu „dođem ti“, a za Srbiju nije dobio ništa, „jer ništa nije ni tražio“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari