Ponoš potvrdio za Danas da je napustio NS, nije hteo da otkrije da li pravi svoju stranku 1Foto: FoNet/ Marija Đoković

Zdravko Ponoš, predsednički kandidat koalicije „Ujedinjeni za pobedu Srbije“, potvrdio je za Danas.rs da je napustio Narodnu stranku, kao što je saopštila ta organizacija, ali nije želeo da govori detaljnije o razlozima za istupanje iz stranke.

Ponoš nije odgovorio ni da li eventualno planira da osnuje svoju stranku, a što bi bio jedan od njegovih sledećih mogućih političkih poteza.

Kada je došlo do nesuglasica u Narodnoj stranci i Ponoš tom prilikom odlučio da se ne kandiduje za funkcije u rukovodstvu stranke, njegovo objašnjenje tog poteza je bilo da nema nikakvog sukoba sa Vukom Jeremićem, ali da neće da pravi „trule kompromise“, kao i da ostaje član jer se sve dešava neposredno pred izbore (predsedničke, parlamentarne i beogradske) te bi u tom slučaju bilo loše po stranku da je on napusti.

„Neću da cepam stranku, da idem u drugu, samo ću da se sklonim, a moje ime će ostati tu još neko vreme, ako baš ne smetam“, istakao je on i dodao „zašto bi cepao partiju pet meseci pred izbore“, jer „imamo u ovom trenutku ozbiljnijeg neprijatelja – a to je ovaj režim“, rekao je ranije Ponoš.

Narodna stranka ranije je saopštila da ih je Ponoš o istupanju obavestio putem mejla, te se zahvalila na saradnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari