Ponoš: Vučić se naljutio jer je ispao naivan i nasankan 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Predsednk pokreta Srbija centar – Srce Zdravko Ponoš izjavio je da je „nulti“ korak za uređenje države smena aktuelne vlasti, jer ona nema političku volju da napravi funkcionalnu državu nego im ona služi kao instrument „vladanja rajom“.

On je na tribini u Lazarevcu, u organizaciji portala „Za naš Lazarevac“, rekao da prvi korak nakon smene mora biti stvaranje takvog ambijenta u Srbiji da nikada više ne dobijemo ovakvu vlast, saopštio je Pokret.

„Nakon toga, drugi korak mora biti stvaranje institucija koje će omogućiti da imamo funkcionalnu državu. Za izgradnju ovakvih institucija biće nam koristan proces evropskih integracija“, naveo je Ponoš.

Govoreći o ekonomskom oporavku zemlje, Ponoš je rekao da ne postoji nijedan opravdan razlog da se u Srbiji živi lošije nego u okolnim zemljama.

„Srbija ima bolje demografski potencijal, veće prirodne resurse. Jedini deficit je lošije upravljanje zemljom. Uzrok naših nevolja je loše vođenje države“, kazao je Ponoš.

Kada je u pitanju spoljna politika Ponoš je rekao da neki pominju stvaranje nove strategije spoljne politike kao da je Srbija do sada imali neku strategiju.

„Vučić se naljutio jer je ispao naivan i nasankan. Pomislio je da ako je kooperativan oko izvoza našeg oružja koje završava u Ukrajini, ako je pristao na loše sporazume sa Prištinom i ako se redovno viđa sa nekim ambasadorom da će mu sve biti dozvoljeno. Pogrešio je“, dodao je Ponoš.

Prema njegovim rečima, posledica nekompetentne politike na Kosovu je to što danas, bar na neko vreme, Srbi ne administriraju opštine na severu u kojima su većina, što ih nema u policiji, što se sad tamo formiraju neke baze specijalnih policijskih snaga Prištine.

Upitan o pravnim mehanizmima koji su na raspolaganju da se zaustvi transformacija Elektroprivrede Srbije, Ponoš je naveo da danas u Srbiji nema mnogo vajde uzdati se u pravo i pravdu.

„Ova vlast nema političku volju da to dozvoli. Ne želim da pozivam na bunt, ali vi u Lazarevcu držite u svojim rukama najvažniji prekidač u Srbiji“, zaključio je Ponoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari