Ponoš: Vučić u Briselu imao tajni sastanak sa predsatvnicima Rio Tinta 1Foto: EPA-EFE/MICK TSIKAS

Predsednik pokreta SRCE Zdravko Ponoš rekao je za Nova.rs da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Briselu imao sastanak sa predstavnicima kompanije Rio Tinto.

Predsednik pokreta Srbija-centar (SRCE), Zdravko Ponoš, rekao je nedavno da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić 9. decembra tajno boravio u Briselu, te da tamo nije putovao sam i da sastav njegove delegacije jasno ukazuje šta je bio povod odlaska u glavni grad Belgije.

„Odgovoriću vam u formi ‘pomoći prijatelja’ i reći ću vam da su s njim putovali ministarka Dubravka Đedović i savetnik iz njegovog kabineta Danilo Cicmil. To može da mu pomogne da se priseti s kim se video i o čemu su pričali“, rekao je nedavno Ponoš.

Naknadno upitan da prokomentariše da li ima informaciju da je jedan od sastanaka u Briselu bio sa predstavnicima kompanije Rio Tinto, Ponoš je ogovorio potvrdno za portal nova.rs.

„Da, na dobrom ste tragu. Jasno je zašto je Vučić skrivao to putovanje u Brisel. Nakon što sam otvorio to pitanje, jedva je priznao da je putovao i da je imao samo sastanak sa Evropskom komisijom. Podsetio sam ga da je imao sastanak i u EIB, a taj treći sastanak koji krije kao zmija noge je bio sa Rio Tintom. Imamo predsednika države koji ovaj put skandalozno izlazi van svojih ustavnih nadležnosti i ponaša se suprotno zvaničnoj odluci Vlade o obustavljanju posla sa Rio Tintom. Druga mogućnost je da je odluka Vlade o zaustavljanju projekta farsa i da i Vlada i predsednik nikad nisu ni prekinuli taj aranžman. Ne zna se šta je gore. Mi imamo kolonijalnu korumpiranu upravu“, rekao je Ponoš.

Vučić je u Skupštini Srbije potvrdio da je imao sastanke u Briselu, ali nije do kraja objasnio s kim je sve i u kom svojstvu razgovarao, podseća nova.rs.

„Neki su govorili da sam bio na tajnom sastanku u Briselu. Evo, da vas obavestim kako izgleda taj tajni sastanak. Sa mnom je bilo dvoje ministara i dvojica savetnika i mi išli da razgovaramo sa potpredsednikom Evropske komisije o metalima, mineralima – od zlata do kalcita. Ja hteo da pričamo o litijumu, ali oni ne mogu sa mnom da pričaju zbog naše neozbiljnosti o litijumu. To je ta velika tajna i to je taj strašni zločin koji sam počinio“, rekao je Vučić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari