Popović bez jedne firme 1Foto: Medija centar

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Nenad Popović nije više vlasnik firme „Shallow Lake Investments“ sa Britanskih Devičanskih Ostrva.

To pokazuje novi izveštaj o njegovoj imovini objavljen na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, objavila je Mreža za sitraživanje kriminala i korupcije (KRIK).

Popović je izveštaj podneo dva dana pošto je KRIK u okviru projekta „Rajski papiri“ objavio da ministar poseduje ofšor kompanije.

Mreža KRIK je 6. novembra 2017. godine objavio tekst „Srpski državljani u ‘Rajskim papirima'“, u kome je najavio da će objaviti priču o Popoviću.

U tekstu piše da papiri procurili iz ovog projekta pokazuju da on poseduje bogatstvo koje se procenjuje na više od 100 miliona dolara i firme u ofšor zonama.

Popović je posle tog teksta reagovao saopštenjem navodeći da su sve njegove kompanije registrovane na teritoriji Rusije i Evrope, kao i da je sve firme prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije.

U tekstu se navodi da je dva dana kasnije, KRIK objavio priču zasnovanu na autentičnim dokumentima i mejlovima „procurelim“ iz agencije za osnivanje ofšor firmi koja pokazuju da ministar poseduje najmanje sedam ofšor firmi, među kojima jednu i na Britanskim Devičanskim Ostrvima – „Shallow Lake Investments“.

Istoimena kompanija bila je na spisku firmi koje je Popović prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije.

Istog dana kada je objavljen tekst, Popović je Agenciji podneo novi izveštaj o prihodima i imovini, a jedina izmena u odnosu na prethodni je to što među firmama koje poseduje više nema kompanije „Shallow Lake Investments“.

Agencija je taj izveštaj objavila pre dva dana.

Popović je u januaru ove godine podneo četiri tužbe protiv redakcije KRIK zbog povrede ugleda i časti, sve se tiču otkrića iz projekta „Rajski papiri“ i svakom se traži odšteta od milion dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari