Popović: Podrška razvojnim centrima 1Foto: Medija centar

Vlada će podržati sve firme koje uspostave svoje razvojne centre, izjavio je danas ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović, tokom posete beogradskom centru švedske firme Verisek, sa ambasadorom Švedske Janom Lundinom.

Kao Vlada želimo da maksimalno podržimo sve strane i domaće kompanije koje svoje razvojne centre baziraju u Srbiji, koristeći domaću pamet i znanje stručnjaka koji izlaze sa fakulteta u Srbiji, rekao je Popović.

On je dodao da Verisek radi na inovacionom digitalnim rešenjima za bezbednost banaka i državnih institucija.

Želimo da pružimo podršku kroz programe razvoja da bi mladi pokretali svoje kompanije i sarađivali sa većim kompanijom, rekao je on.

Ambasador Lundin je rekao da postoji jaka želja u Srbiji da se pojača saradnja sa Švedskom u oblasti inovacija, dodajući da je Verisek izuzetno dobar primer saradnje između dve zemlje.

Vrlo je retko naći firmu kao ovu u kojoj žene čine polovinu zaposlenih i ovde Švedska ima šta da nauči od Srbije, rekao je on.

Lundin je izrazio nadu da će ministar Popović uskoro posetiti Švedsku radi razgovora o daljem proširenju saradnje u oblasti visoke tehnologije što je, po njegovoj oceni, potrebno obema zemljama radi konkurentnosti u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari