Popović: Španija iskren prijatelj 1Foto: SNP

Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović razgovarao je danas sa ambasadorom Španije Migelom Feuertesom Suarezom, kome je zahvalio za stav te zemlje iznet u dokumentu evropskoj javnosti, u kojem je jasno istaknuto da Španija ne priznaje Kosovo.

Nedelju dana pre usvajanja Strategije proširenja Evropske unije (EU) na zemlje zapadnog Balkana, Španija je dovela u pitanje strategiju i ceo proces proširenja oštrim suprotstavljanjem uključivanja Kosova u bilo koji proces koji ostavlja utisak da se ono tretira kao država, navodi se u saopštenju iz kabineta Popovića.

Srbija u Španiji ima iskrenog prijatelja koji će podržati svaku odluku Srbije po pitanju Kosova, jer Španija pre svega poštuje teritorijalni integritet Srbije, rekao je Suarez.

On je dodao da njegova zemlja u Srbiji vidi velikog prijatelja, jer je od Srbije uvek dobijala bezuslovnu podršku za sva pitanja koja su važna Španiji.

Popović i Suarez razgovarali su i o unapređenju bilateralne saradnje dve zemlje, posebno u oblasti inovacija, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari