Porazno je biti na istoj ravni sa Salvadorom i Mjanmarom: Sagovornici Danasa o autokratiji Vučićevog režima

Ostavite komentar


  1. Zbog lažne vere u nepostojećga boga čovečanistvo duhovno zaostaje, a što koristi zlo u čoveku, koji s tim zlom u sebi najgori vladaju čovečanstvom. Srbija je najočigledniji primer. Još gori je Zapad koji je izazvao ubijanje u Ukrajini.
    Najvažnije je postaviti cilj, na cenu ne misliti, osim kao ohrabrenje. Isus je znao cenu baš zato još uvek i živi njеgova ideja. Nažalost potpuno iskrivljena od strane Crkve, a u službi države, nejčešće vladara-đavola.
    Švajcarski psihijatar i filozof, Karl Jaspers: Istini pripada najveće pravo da se propagira!
    „Glupost je unverzalna pojava. Apsoluno stojim iza tvrdnje da je glup čovek ujedno i gramziv, prostački lukav i jedan od najopasnijih neprijatelja, jer ne postoji u logici inteligentnog bića koji bi se borio protiv glupaka. A glupih i gramzivih ima puno. Oni vladaju jako dugo.“ Dostojevski.
    No i psihijatar Karl Gustav Jung zaključio je: „Zdrav čovek ne muči druge. Oni koji su mučeni po principu se pretvaraju u mučitelje.“
    Znači, pored lopovi i prevaranti, a glupi, još i naši mučitelji. Naši su, mi smo ih stvorili. Ne seljani i radnici već entelektualna elita koja se dodvoravala vlastodršcima te je slavila njihove male pobede u ratovima, a krila katastrofalne poraze. Tačnije, katastrofalni genocid nad sopstvenim narodom u Prvom svetskom ratu slavi se kao “veličanstvena pobeda”. Na tim lažima učen je na Fakultetu u Beogrdau, ta još se hvalí, Obradović, lider jedne političke stranke sa nadom da dobije poverenje glasača i uđe vlast.
    Dr Žarko Korać je po profesiji psiholog, dobro zna kakav je psihološki klinički profil Aleksandra Vučića. Ne! On o tome ćuti! A govori kao pilitičar. I to od kada je ušao u politiku, a od njega nikakva vajde“ Ako ne misli da je uspeh što je Aleksandra Vućić prisvojio Srbija i igra sa njom kao dete sa zvečkom!

  2. Demokratija kao i sloboda nisu ostvarljive komponente društava, no težnja ka tome je za sada jedini pronalazak koji evoluciono obećava bolja društva sokrat je pokrenuo demokratiju i potom je nestao istorija nije otkrila da li je njegov nestanak suicid ili ubistvo po pronalsku demokratije današnje velike demokratije poput amerike i rest je primer da da je demokratija svima dala mogučnost za sve podsetimo na veliki broj atentata(22) na američke predsednike,i dobro i demokratski je znati kako je u americi stanje na poljima izbora tada se ceo svet trese i beži u mišije rupe ne bi li se sakrili od američkog i pajtaš demoskratikusa praktično svet je u demokratskoj autokratiji i za sada nemamo bolji osmišljaj društvenih poredaka fašizam smo nekako ublažili ali podsetimo se da je jadni komunizam u najvećem broju na planeti kvantum mehanika i fizika je otvorila neka vrata za posmatranje ka pravednijem odnosom što očigledno nije dovoljno za za napredak u pozitivnom smislu homo sapijens nije karakterno mrdnuo od homo rektusa koji je gratis dobio vatru za gejanje i pripremu hrane podsetimo se karaternih crta sa kojima se rađamo strah,mazohizam,sadizam,pohlepa,zavist demokratijom tih 5 talenata dobijamo prosto anarhiju jer prekomernim gajenjem bilo koje crte dobijamo tekući problem kao reka gang animalni svet planete je trajno usvojio instikt kao sredstvo za preživljavanje i reprodukciju i ako izuzmemo smetnju od čoveka njima je skladno milenijumima, izvijavam se admin mderatorima na dužini teksta hvala

  3. Porazno je uzimati za ozbiljno ikoga ko smatra da su Srbija i Mjanmar u istoj ravni po ičemu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.