Poruka da je napad na Srpsku, napad na Srbiju

Sonja Biserko, predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava, za Danas, o poseti delegacije RS predsedniku i premijerki Srbije i navodne ugroženosti za opstanak

Ostavite komentar


  1. Gospodjo koliko ste često bili u BiH? Da li ste imali priliku da vidite zapadnobosanska sela ili ubid u život Srba u Sarajevu. Da li ste ikada pričali sa srednjoškolcima u RS?

    Pošto jesam, rećiću vam da gotovo svi osećaju Srbiju kao svoju zemlju, a RS kao pojas za spasavanje. U praksi je granica izmedju entiteta mnogo dublja nego npr. granica na Drini, te će vam sližbenici u pošti lakše objasniti kako funkcioniše slanje pošte u Srbiji nego u „Federaciji“.

    I tamo vidi narod floskulu, kako se treba posvetiti „realnim problemima“ umesto zaštiti Srpske kao običan politički spin. Naravno da svi hoće više novca, ali po cenu rastakanja Srpske, nikako i ako se pogledaju mlađe generacije, to se neće skoro promeniti.

  2. Gde god je Srbin, tu je Srbija! Nema tu mrske zapadne demokratije, gradjanskih tzv. Prava i tzv. Ravnopravnosti . To je izmislio Zapad da nestanu Srbi! Ne daj nas Milorade , ne da nas Aco!!!

    1. @Miloš M.—Bravo za sarkazam!!! Na prvu loptu sam pomislio da ti je komentar rezultat delirijum tremensa online,ali sam se očigledno prevario.Sorry!

  3. Gradjanska drzava i Evropa su ok, zar ne Alek? Zasto se ne boris i ti za to, valjda bi i Srbima bilo bolje , ovako su nejsiromasniji u regiji, vec cetvrt veka, covec! Sta to ti branis, zasto si sa tim Dodikom, sirovim seljoberom iz druge drzave?!

  4. U pitanju su besramni nacional- populisti, manipulatori i lopovi. Nikakve tu stabilnosti nema, ni prividne i neprividne.. To je samo sporo ( ali sve bre) odumiranje ovih društava pod mafijašima koji se samo predstavljaju političarima..

  5. Već smo vas jednom branili i prošli kao bosi po trnju. Ratujte ubuduće sami za svoj groš.

  6. Po ustavu Srbije drzavne i gospidarske poslove vodi vlada na celu sa premierkom Kao sto slucaj npr u Hr!!! Vucic kao presednik Srbskog naroda bez partijske opdelenenje nemoze biti vodja vladajuce Partije tzv. “ Radikali oreobucenih u Narodnjaka“!!! Vucic je vrhovni komandantt Srbske Armije i reprezentativac ali nikako drzavnik pa da 100 x Spila Putina ili. Trumpa!

  7. Nisam ja nista do Sada pisao u vezi sa ovom aktuelnom temom! Ako vana nesto’ cini“ ili na ovaj nacin cenzurirate Boze moj moze i bez Vase novine ali steta jer daleko odskocite od. Novosti Politike Večernji Blic Kurir kojih isto prelistavam ali bolje bi bilo da ne! Danas i Magyar Szo sü Supper!

    emom koja danas aktuelna ( Kako to “ Vama cini“) ,Ako je

  8. Tesko zemlji koju „brane“ sirovi Dodik i mentor mu, AV.. Kada su posle Tita, njegovi naslednici „branili“ tadasnju Yu – ona se raspala. Izgleda da je i Srbija sa ovakvim politicarima na slicnom putu. Bosna je u svemu ovome samo kolateralna steta.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.