Poruka Novog DSS-a Miloša Jovanovića: Prihvatanje francusko-nemačkog plana je čin veleizdaje 1Printskrin Jutjub kanal Novi DSS

Nova Demokratska stranka Srbije Miloša Jovanovića, trećeplasiranog na predsedničkim izborima 2022, na svom Jutjub kanalu objavila je Jovanovićevu video poruku o zaključcima sa sednice Predsedništva ove parlamentarne partije, u kojima se kaže da je prihvatanje francusko-nemačkog plana za Kosovo čin veleizdaje.

Kako je objavljeno, Novi DSS, je usvojio pet zaključaka:

U prvom se kaže da je „politika rešavanja najvažnijeg državnog i nacionalnog pitanja – pitanja srpske južne pokrajine Kosova i Metohije – doživela potpuni krah za koji odgovornost snose sve srpske vlade od 2008. godine do danas“, i da je Srbija dovedena pred ponor proevropskom politikom.

Drugi zaključak glasi da takva „kukavička i nedostojna politika mora hitno i korenito da se menja“.

U trećem se poručuje da „takozvani francusko-nemački plan, a zapravo plan EU i SAD za rešavanje kosovske krize se mora najodlučnije i u celini odbaciti“, te da bi se nakon „predaje Kosova i Metohije“ „Republika Srpska i njen opstanak prvi našli na udaru zapadne politike“.

Pod četri se navodi da bi potpisivanje francusko-nemačkog ili sličnog sporazuma kojim Srbija „secesionističko Kosovo“ tretia kao ravnopravnu stranu, suprotno srpskom Ustavu i Rezoluciji 1244 „nesumnjivo predstavljalo čin veleizdaje a potpisnici jednog takvog akta kao i svi oni koji bi glasali za potvrđivanje istog bi, pored istorijske, snosili i krivičnopravnu odgovornost“, te da se Novi DSS obavezuje da će „po dolasku na vlast sve eventualne počinioce neizostavno procesuirati“.

Ističe se da će za Novu DSS „svaki takav sporazum biti smatran apsolutno ništavim“.

Kao peti zaključak stoji da bi Novi DSS u slučaju preokreta politike ka odlučnoj odbrani „teritorijalnog integriteta države i srpske nacije u celini“ tome dati punu i bezrezervnu podršku, ali i da će se ukoliko do toga ne dođe ova stranka odupipati „svim raspoloživim demokratskim institucionalnim i vaninstitucionalnim sredstvima“.

Kosovo je Srbija, uvek bilo,tako će ostati za vijek i vijekova i sa tim ne sme da se igra, glasi parola istaknuta kao srž ovih zaklučaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari