Poslanici danas o amandmanima na više zakona 1Printskrin RTS

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas sednicu a na dnevnom redu je razmatranje amandmana na više zakona o planiranju i izgradnji, pomoći porodicama sa decom, strancima, energetici i saobraćaju.

Kako prenose mediji, RTS 2 ne prenosi uživo zasedanje.

Poslanici o svim zakonima raspravljaju objedinjeno, a na predloge je podneto više od 400 amandmana.

Odbor za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije razmatrao je amandmane na čak šest zakona iz svoje oblasti.

Na Predlog zakona o dopunama Zakona o ozakonjenju objekata podneto je ukupno 27 amandmana, Vlada i Odbor su prihvatili jedan amandman.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju, podneto je ukupno devet amandmana, Vlada i Odbor su predložili Narodnoj skupštini da odbije sve amandmane.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, podneto je ukupno 253 amandmana, Vlada i Odbor su prihvatili 18 amandmana, dok su ostali amandmani odbijeni.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o železnici, podneto je ukupno 14 amandmana, Vlada i Odbor su predložili Narodnoj skupštini da sve amandmane odbije.

Na Predlog zakona o interoperabilnosti železničkog sistema, podneto je ukupno 14 amandmana, od kojih je sedam amandmana prihvaćeno, a ostalih sedam odbijeno.

Na Predlog zakona o prestanku važenja Zakona o posebnim postupcima radi realizacije projekata izgradnje i rekonstrukcije linijskih infrastrukturnih objekata od posebnog značaja za Republiku Srbiju, podneto je ukupno tri amandmana, Vlada i Odbor su predložili Narodnoj skupštini da sva tri amandmana odbije.

Na Predlog zakona o izmeni Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, podneto je ukupno 14 amandmana, za koje je takođe predloženo odbijanje.

Na Predlog zakona o Privremenom registru majki i drugih lica kojima se uplaćuje novčana pomoć podneto je 37 amandmana, a Vlada i Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava nisu prihvatili podnete amandmane.

Na sednici Odbora za odbranu i unutrašnje poslove poslanici razmotrili 29 amandmana na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o strancima i nisu prihvatili ni jedan amandman.

Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva predložio je da se od ukupno 20 amandmana na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom prihvati tri amandmana, a da se odbije ostalih 17 amandmana.

Isti odbor prihvatio je četiri od 19 amandmana na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zapošljavanju stranaca.

Očekuje se da će se skupština o svim zakonima izjašnjavati u sredu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari