Poslanici Skupštine Srbije pola dana pričali o Danilu Vučiću i Draganu Đilasu 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO

U prepodnevnom delu današnjeg zasedanja Skupštine Srbije na čijem dnevnom redu je prestanak mandata predsednice jednog prekršajnog suda, najviše je bilo reči o predsedniku Stranke slobode i pravde, Draganu Đilasu, uz tvrdnju da planira ubistvo Danila Vučića – sina predsednika Srbije, i o Mariniki Tepić iz iste stranke, koja, kako su rekli, „iznosi laži protiv Dragana Markovića Palme“.

Najviše optužbi na račun Đilasa izneo je poslanik s liste „Aleksandar Vučić- Za našu decu“ Nebojša Bakarec.

On je rekao da je portal „Direktno“ objavio laži da je „Danilo Vučić umešan u sukobe navijačkih klanova“ i ocenio da je to „ravno crtanju mete i pozivu na njegov linč i ubistvo“.

„Đilasov portal je dokazao da je glasilo klana Belivuk, glasilo oružanog krila mafije i terora. Vlasnik portala je Dragan Djilas i time se on obračunava sa porodicom Aleksandra Vučića“ rekao je Bakarec i dodao da „Djilas i bratija“ pripremaju teren za „nasilnu promenu vlasti“, a da je SSP – političko krilo mafije.

Poslanik Jedinstvene Srbije (JS) Života Starčević rekao je da postoji „interesna grupa okupljena oko Djilasa i Vuka Jeremića“ koja „beskrupulozno blati političke protivnike ne vodeći računa o posledicama“.

Starčević je ponovio šta se juče dešavalo posle konferencije za štampu podpredsednice SSP-a Marinike Tepić i demantovao da je saradnik Dragana Markovića imao telefon sa slikama maloletnica.

On je poručio da „zbog ovoga neće pasti vlada, i Palma i svi ostali će nastaviti da rade sve jače i bolje“ i da će Palma od 3. do 10. juna „da povede 550 lekara u Paraliju (u Grčkoj) u znak zahvalnosti“ što „plaćaju donatori a ne budžet grada Jagodine“.

Poslanik je rekao da je majka maloletnice o čijim je fotografijama juče bilo reči, izašla baš juče u javnost „jer ne želi da je iko ucenjuje, pa ni Marinika Tepić“, a državnim organima poručio je da se pozabave bogatstvom Dragana Đilasa.

I poslanik JS Vojislav Vujić bavio se istom temom, i rekao da je sa Marinikom Tepić „kao kad iscepate perjani jastuk i onda je nemoguće sakupiti perje“.

„Šta se postiže ovakvim medijskim nastupima, umesto da se ide u sud. Ovde nema dela, nema žrtava ni svedoka, samo njena prazna priča i početak političke kampanje za sledeće izbore“, rekao je Vujić.

Poslanik sa liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ Viktor Jevtović vratio se na temu Djilasa i Danila Vučića koji se, kako je naveo, „kao hijena obrušio na porodicu Vučić i želi da se preko jednog dečaja domogne državnih jasli“.

Poslanik je rekao da se „devijantno ponašanje“ Djilasa „graniči s ludilom“ i „zamolio sve nadležne organe da osude ovaj zločinački akt“.

Đilasu je poručio da je Vučić napravio bolnice „za slučajeve kao što je Djilas“ i da može da mu se pomogne.

U raspravi o prestanku mandata predsednice Prekršajnog suda u Lazarevcu bilo je reči i o nekadašnjem sudjenju Miroslavu Aleksiću iz Narodne stranke, o Haškom sudu, Jovanjici, o izgradnji sportske hale u Svrljigu, ali ni predsedavajuće Elvira Kovač i portom Marija Jevdjić nisu poslanicima sugerisale da se vrate dnevnom redu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari