Poslanici u sredu nastavljaju raspravu o predlogu odluke o obrazovanju Anketnog odbora 1foto (BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ)

Poslanici Skupštine Srbije nastaviće sutra u 10 sati raspravu o predlogu odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava u školi „Vladislav Ribnikar“ i u selima u okolini Mladenovca i Smedereva, kao i utvrđivanja propusta i odgovornosti nadležnih.

Predlagač odluke i šef Zeleno-levog kluba Radomir Lazović rekao je da bi anketni odbor činili poslanici svih poslaničkih grupa i da bi trebalo da prikupi informacije za 30 dana.

„Moramo da se zapitamo šta smo mogli da uradimo da ovo sprečimo ili makar umanjimo, gde je sistem zakazao, gde su pojedinci koji su odgovorni zakazali, kako da sprečimo da se ovo nikada ne ponovi“, rekao je Lazović.

Šef Poslaničke grupe Srpske napredne stranke Milenko Jovanov ocenio je, posle celodnevne rasprave, da poslanici opozicionih stranaka sve znaju i imaju odgovore na sva pitanja koje Anketni odbor treba da da, zbog čega je njegovo formiranje nepotrebno.

Oni već sve znaju, šta će nam Anketni odbor. Napravite predlog osude svega i svačega i iznesite na glasanje, rekao je Jovanov, koji je naglasio da su pojedini ceo dan prebrojavali ko je otišao iz SNS, a ko nije.

Rugala se šerpa loncu, rekao je Jovanov, dodajući da ti što govore o odlascima iz SNS nisu prebrojali svoje poslanike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari