Poslanik Narodne stranke krenuo u Skupštini ka Milenku Jovanovu (SNS), nakon što ih je naprednjak pitao kako mogu mirno da spavaju 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Nakon replike šefa poslaničke grupe naprednjaka Milenka Jovanova poslaniku Narodne stranke, tokom kojeg je ovom poslaniku poručio da treba da se srami i upitao ga „kako mirno spava“, došlo je do prepirki i burne reakcije poslanike Narodne Borislava Novakovića koji je ustao i krenuo ka delu sale Skupštine u kom se nalazi Jovanov.

Miroslav Aleksić iz Narodne stranke kritikovao je Brnabić zbog, kako kaže, drskosti sa kojom obraća u Parlamentu. Rekao joj je i da ne zna kolika je plata u Srbiji. Poručio je da oduzima građanima novac kroz akcize. Aktuelnu vlast je optužio da je uništila poljoprivredu za poslednjih deset godina, a da je odlazeći ministar poljoprivrede Nedimović “zabio ekser u kovčeg”, te da žele da od Srbije naprave rudarsku koloniju, kao što su uradili u Boru, te da to ponove u Rekovcu, Trsteniku, Loznici i drugim krajevima Srbije.

– Uhapsili ste Miškovića i rekli da je to konačni obračun sa korupcijom, a danas smo jedina zemlja koju zaliva korupcija i vi ste prvi koji treba da odgovarate, poručio je i podsetio na afere nekih od ministara.

– Pola vas bi trebalo da bude u zatvoru da je pravosuđe slobodno, naveo je.

Šef poslaničke grupe naprednjaka najavio da će imunitet na koji se u sudskim sporovima sa Milenijum timom pozivao Miroslav Aleksić biti “skinut”. Aleksića je kritikovao zbog toga što je govorio koju je imovinu ministru Malom ostavio otac.

Jovanov je nekom od poslanika, nejasno da li Aleksiću, poručio da je dvoje ljudi poslao u zatvor i njihovu decu ostavio bez roditelja, bez persiranja, upitavši ga “kako spava mirno”.

Nakon dovikivanja i rasprave koja je usledila nakon rasprave šefa poslaničke grupe naprednjaka, poslanik narodnjaka Borislav Novaković je ustao i krenuo Jovanovu, a za njim ostali poslanici ove stranke, koji su Novakovića vratili u skupštinsku klupu. Za njim je ostao poslanik Aleksić koji se još neko vreme raspravljao sa naprenjacima koji su takođe napustili svoje skupštinske klupe.

– Ako želite da primenjujemo mere, možemo, poručio je opozicionim poslanicima predsednik Skupštine Orlić.

Nakon incidenta govorila je mandatarka koja je rekla da razume da je teško da sede u sali, deset godina nakon promena i ekonomskog rasta.

– Teško je slušati sve to i onda hajde da se pesničimo valjda, rekla je Brnabić.

Ona je upoređivala uspehe vlasti pre dolaska naprednjaka i nakon, cinično se zahvalivši opoziciju kako je loše radila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari