Posle Jelene Trivan i Tanje Miščević na red kod Jadranke Joksimović došao i Siniša Mali: Neće mu proći da mi podmeće "foteljaštvo" 1Foto: Miroslav Dragojević

Posle Jelene Trivan i Tanje Miščević, koje su u vlast naprednjaka ušle prešavši sa suprotnog političkog spektra, na „udar“ bivše ministarke za evropske integracije Jadranke Joksimović došao je i ministar finansija Siniša Mali, takođe „novopečeni naprednjak prebegao sa druge strane“.

Joksimović je navela da razume da Mali ne razume štošta, pa ni njene stavove, ali da iz tog nerazumevanja podmeće njoj „foteljaštvo“ i nekolegijalnost neće proći, reagujući na izjavu Malog koji je komentarisao njene skorašnje istupe.

On je naveo da je „SNS najjača stranka, i ono što vidimo i znamo jе da svako ima pravo na svojе mišljеnjе“.

„Ako sе donеsе nеki iskren stav, trеba da budеmo zajеdno u svеmu. Ja takvo ponašanjе nе razumеm. Bеz obzira šta nеko o nеkomе misli, to nijе za mеdijе, javnost. Nеću svojе bivšе kolеgе i kolеginicе da napadam u mеdijima. Ja razumеm da nеko ostanе bеz funkcijе, niko sе nijе rodio sa funkcijom. Kod nas jе svе slеpljеno za fotеlju“, rеkao jе ministar Mali.

Usledio je odgovor Joksimović na njenim društvenim mrežama.

„Dakle, razumem ja da Siniša Mali ne razume štošta, pa ni moje stavove, nerazumevanje i neznanje je neprikosnoveno ljudsko pravo. Ali da iz tog nerazumevanja podmeće meni „foteljaštvo“ i nekolegijalnost neće proći bez odgovora. Ja sam ponuđenu funkciju odbila, hvala lepo, dok je isti Mali izigravao moćnog ko-predsednika stranke i nudio funkcije svojim ličnim drugarima i drugaricama, i to baš iza leđa svojim stranačkim kolegama. Ali, ako je Mali mislio da su mi Trivanka i Mišćević, pošto sam o njima nešto komentarisala, stranačke koleginice, onda se on nešto zbunio, ili je u međuvremenu mene izbacio iz stranke, a Miščevićku učlanio, i Trivanku unapredio. Možda je to i realnost stranke kojom Mali upravlja i koju zastupa. Videćemo“, napisala je Joksimović.

On je nedavno aktuelni ministarku za evropske intergacije Tanju Mišćević nazvala antitalentovanom klimoglavom službenicom.

A za rođendansku proslavu bivše potpredsednice DS, sada direktorke Telekoma Srpske i savetnice premijerke Ane Branbić, Jelene Trivan, napisala je da su „bivši mrzitelji Vučića i SNS kao ova nesretna pojava Jelena Trivan, sada i unazad nekoliko godina perjanice nekog novog SNS sa multiplikovanim javnim funkcijama“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari