Hil obavestio Vučića da će Prištini biti odobrena kupovina raketa "džavelin": Posle ruskog, predsednik Srbije na sastanku sa američkim ambasadorom 1Foto. print screen Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kristoferom Hilom, a u zvaničnom saopštenju Vučićeve pres službe navodi se da je bilo reči o postupku odobrenja Prištini da kupi rakete „džavelin“.

Ambasador Hil je, ovom prilikom, obavestio predsednika Vučića o američkoj odluci da prihvati zahtev Prištine o kupovini protivtenkovskih raketa „Javalin“. Kako je ambasador Hil naveo, Stejt Department će taj zahtev Prištine da uputi američkom Kongresu, čime počinje zvanična procedura, navodi se u saopštenju.

Predsednik Vučić je rekao da je ova informacija veliko razočaranje za Srbiju, ali da će naša zemlja, zajedno sa SAD, raditi na očuvanju srpsko-američkih odnosa. „Za nas je od najveće važnosti da mir u regionu ne bude narušen i Srbija će nastaviti da se ponaša odgovorno i da doprinosi stabilnosti na Balkanu“, rekao je predsednik Vučić, prenosi se u saopštenju.

Vučić je prethodno na Instagramu napisao da je imao otvoren razgovor sa ambasadorom Kristoferom Hilom o daljem unapređenju srpsko-američkih političkih i ekonomskih odnosa.

„Razgovarali smo i o međunarodnoj poziciji Srbije, situaciji na Kosovu i Metohiji i nastavku dijaloga sa Prištinom, kao i o aktuelnim geopolitičkim dešavanjima. Potvrdili našu posvećenost održanju mira i stabilnosti u regionu i jačanju prijateljstva i saradnje između Srbije i SAD“, napisao je Vučić na instagram nalogu.

Sasatanak sa Hilom sledi nakon što je predsednik Srbije juče sa ambasadorom Rusije Aleksandarom Bocan Harčenkom obišao Ruski dom.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari