Poslednji sastanak Ane Brnabić u svojstvu premijerke: Srela se sa Hilom i Bartuom 1Foto FoNet/Vlada Srbije/Peđa Vučković

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa šefom Misije OEBS Janom Bratuom i ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristoferom Hilom, saopšteno je iz Vlade.

Brnabić je istakla značaj saradnje u prethodnim godinama i izrazila je svoju nadu da će ta uspešna saradnja biti nastavljena i u budućnosti, sa narednom Vladom, kao i sa njom lično.

Takođe, premijerka se zahvalila ambasadorima na posvećenosti i dobroj volji koju su pokazali u svojim funkcijama i izrazila je sigurnost da će njihova saradnja biti od koristi za obe strane u narednom periodu, dodaje se u saopštenju.

Ambasadori su istakli da su imali privilegiju da sarađuju sa predsednicom Brnabić i da su ostvarili dobar i partnerski odnos. Izrazili su svoje poštovanje prema njenom radu i angažovanju i poželeli joj mnogo uspeha u budućim aktivnostima i novim obavezama, kaže se u saopštenju.

Ana Brnabić u ponedeljak 18. marta trebalo bi da bude izabrana za predsednicu Narodne skupštine. U četvratk 14. marta (na fotografiji) predsedavala je sednicom Vlade, a njenim izborom na čelu parlamenta, do izbora nove vlade tehnički premijer trebalo bi da postane Ivica Dačić.

U tom smislu, ovo je možda poslednji zvanični sastanak Ane Brnabić u svojstvu premijerke. Pojedini pravnici naklonjeni opoziciji osporavaju to što Brnabić pravo sa funkcije premijerke prelazi na funkciju u zakonodavnom domu, tvrdeći da je to nespojivo sa zakonom i ustavnom podelom vlasti na izvršnu i zakonodavnu. Ministarstvo pravde i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pak, oglasili su se saopštenjima da je tu sve u redu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari