Posrednici iz Evropskog parlamenta sutra opet i sa Vučićem i sa opozicijom 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Posrednici iz Evropskog parlamenta u međustranačkom dijalogu vlasti i opozicije o poboljšanju izbornih uslova razgovaraće sutra sa predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem, koji obavlja i funkciju predsednika Srbije, rečeno nam je u Vučićevom kabinetu.

Kako nam je rečeno, poslanici EP Tanja Fajon, Vladimir Bilčik, i bivši poslanici Knut Flakenštajn i Eduard Kukan izveštiće Vučića dokle se u međustranačkom dijalogu do sada stiglo.

Na pitanje Danasa da li će se i kada Vučić izjasniti o predlogu sporazuma o slobodnim izborima koji je predložila grupacija u kojoj su SSP, DS, PSG, PZP, ZZS i Ne davimo Beograd, u Vučićevom kabinetu nam je rečeno da će se on izjasniti narednih dana a posle susreta sa evropskim posrednicima.

Podsetimo, sutra i prekosutra zakazana je nova runda međustranačkog dijaloga.

Kako je Danas ranije pisao grupa proevropskkih stranaka (SSP, DS, PSG, PZP, ZZS i NDMBG) osim što očekuje da se o njihovom predlogu izjasne posrednici, očekuje i da svoj stav čuje i od predsednika vladajuće partije.

A kako su naveli lideri ove grupacije u svom predlogu sporazuma vlasti i opozicije koji su uputili posrednicima, od stava posrednika zavisi hoće li sutra doći i u kom formatu na novu rundu međustranačkog dijaloga.

Odluku o tome bi prema nekim najavama, trebalo da donesu danas.

Sa evroposlanicima sutra će se prvo sastati predsednik Skupštine Ivica Dačić, koji je i fasilitator ovog dijaloga.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari