Potpisnici Sporazuma sa narodom traže da REM oduzme frekvenciju TV Pink 1

Potpisnici Sporazuma sa narodom uputili su danas zahtev Regulatornom telu za elektronske medije (REM) da televiziji Pink izrekne meru zabrane objavljivanja programskih sadržaja informativnog karaktera u trajanju od 30 dana, a potom i meru oduzimanja nacionalne frekvencije kao javnog dobra koje se „kontinuirano zloupotrebljava“.

Ovakve mere su neophodne, navodi se u zahtevu, „kako bi se sprečilo dalje korišćenje jezika mržnje i izazivanje građanskog rata kroz huškanje građana jednih na druge“.

Kako se navodi u dopisu, samo u poslednjih 30 dana TV Pink je više desetina puta prekršila Ustavom zagarantovano pravo da svako bude istinito, potpuno i blagovremeno informisan o pitanjima od javnog značaja, kao i više zakona koristeći govor mržnje u svom informativnom programu.

Ocenjuje se da TV Pink tokom višegodišnjeg perioda drastično krši odredbe Zakona o elektronskim medijima i to tako što vrši političku propagandu u korist vladajuće partije, zloupotrebljava medijski prostor u političke i privatne svrhe emitujući, izmedju ostalog, otvorena pisma svog vlasnika, kao i klevete, laži i uvrede.

Dodaje se da predstavnike opozicije i javne ličnosti koje kritikuju vlast podvrgava satanizaciji, etiketiranju i javnom linču, nazivajući ih „fašistima, lopovima, žutom bagrom, ološima“.

„Ukoliko REM ne postupi u skladu sa zakonom i ne pokrene procedure iz svojih nadležnosti, mi, potpisnici Sporazuma sa narodom, izrazićemo svoje gradjansko nezadovoljstvo i gradjansku neposlušnost i pozvati čitavu javnost na protest ispred sedišta TV Pink“, navodi se u dopisu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari