Potvrđena saznanja Danasa: Srbija nabavlja 12 aviona tipa „rafal“ od Francuske

Ostavite komentar


  1. Avion je odlican, skup za odrzavanje, potpuno druge logike odrzavanja da kezm neopravljiv bez delova koji ne mogu lokalno da se prave, stvara zavisnost od Francuske i to je direktno priklanjanje natou i inat Hrvatima.
    Ajd bar ce piloti rv biti u necem dobrom i savremenom.

  2. Konačno nešto dobro, mada mislim da bi F-15 bio i dobar i politički „podoban“. Ali ajde bilo šta da liči na moderan avion.

  3. Smejali smo se hrvatima kad su kipovali. Sta to bi odjednom da su tako dobri?

  4. Pričajte šta hoćete ali Predsednik je stvarno majstor u spoljnoj politici. I ne valja da se orijentišemo samo na jednu stranu. Sada je vreme i za kineski PVO ali i za izraelske rakete. Svaka čast!!!

  5. Konačno!!!
    Mogla je i 35 ica..ali preskupo održavanje.F15 najnovija verzija je nedostižna za nas i mnoge u Evropi,realno i ne treba nam tako moćan avion.To je ipak za velesile.
    Rafal je najbolji izbor u ovom trenutku,fantastičan avion u svakom pogledu.

  6. Mašina koja traži klimatizovan hangar,potpuno druga tehnologija ,posebna sredstva za opsluživanje,osetljiva elktronika,tečni kiseonik…Manji potrošač goriva ,treba će vreme da ga naučimo,tehničarima će biti mnogo teže nego do sada.

  7. Jadna nam majka, rasipanje novca se nastavlja.
    Sve nas je manje a sve više betona, gvožđa i plastike.
    Napredno nema šta!

  8. Mig 35 je mnogo bolji avion od rafala. Bolje manevarske sposobnosti, bolji radar, skupa obuka pilota, mnogo jeftiniji za održavanje a i imamo veliko iskustvo sa MIG avionima!

  9. Odjednom Makron ne pominje vise nase neuvodjenje sankcija Rusiji 🙂

  10. A za ratne veterane nema para. Prvo isplatite dugovanja koja imate prema vojnicima iz 1999 godine pa onda trosite na druge stvari.

  11. Ja mislim da je bolje kupiti stare Mirage 2000, ako baš hočemo nešto sa Zapada. Nisu toliko skupi, održavanje je lakše, a borbena efektivnost uopšte nije nizka.

  12. Mnogo smo bogati kad možemo da održavamo dva potpuno različita tipa aviona, MIG i RAFAL.

  13. Srbija postaje poligon za razvoj ruskog i kineskog PVO. Razvijaće ih kod nas da potpuno pokriju Rafal avione.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.