Poziv građanima Niša da sutra upale sveće za Olivera Ivanovića 1Foto: Niš moj grad/Arhiva

Gradski odbornik Miodrag Stanković, iz opozicione koalicije “Niš, moj grad”, pozvao je građane da sutra u obližnjim hramovima upale sveće u pomen srpskom političaru sa Kosova i Metohije Oliveru Ivanoviću koji je ubijen u atentatu pre pet godina.

“U jednoj civilizovanoj državi koja bi trebalo da bude pravna- jer ako nije pravna onda nije ni država, pet godina nema odgovora na pitanje: ko je ubio Olivera Ivanovića? Pucanj u njega je bio pucanj u sve nas”, rekao je Stanković, dodajući da je Ivanović bio “čovek koji je mislio svojom glavom i borio se za mir i zajednički život Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji”.

On je kazao da će aktivisti koalicije “Niš, moj grad” sutra u 18 časova u pomen Ivanoviću upaliti sveće u Sabornoj crkvi i pozvao građane da to isto učine u obližnjim hramovima “kako bismo ukazali poštovanje jednom od nas“.

Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine sa pet metaka u leđa ispred kancelarije Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“, koju je predvodio, a ubice i nalogodavci i dalje nisu odgovarali.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom  linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari