Poziv Vučiću za EXPO 1Foto: EPA/ KOCA SULEJMANOVIC

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Kazahstan Nurbahom Rustemovim.

On mu je preneo čestitke i pozdrave predsednika te zemlje Nursultana Nazarbajeva, kao i poziv za učešće na ceremoniji otvaranja Svetske izložbe EKSPO 2017 u Astani. Vučić je, uz zahvalnost Nazarbajevu, istakao da je srpskim i kazahstanskim kompanijama potrebno još podsticaja da ostvaruju poslovne veze.

Učešće na EKSPO 2017 u Astani biće prilika da se Srbija na najbolji način predstavi u Kazahstanu i doprinese intenziviranju srpsko-kazahstanske saradnje, rekao je Vučić, saopštila je Vlada Srbije.

Rustemov je rekao da su ostvareni kontakti i započeta saradnja dve zemlje u oblasti poljoprivrede, kao i građevinske industrije.

Srbija je, dodao je Vučić, veoma zainteresovana da njene građevinske firme učestvuju u izgradnji velikih stambeno-poslovnih kompleksa i infrastrukturne mreže u Kazahstanu.

Vučić i Rustemov su ocenili da su odnosi Srbije i Kazahstana dobri i bez otvorenih pitanja, kao i da se tradicionalno prijateljstvo ogleda i kroz činjenicu da Kazahstan nije priznao jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari