Predizborna analiza Zorane Mihajlović: Parlamentarne i pokrajinske izbore Vučić dobija bez greške 1foto FoNet Milica Vučković

Zorana Mihajlović, bivša ministarka energetike i bivša članica SNS, sada u opozicionom pokretu Uvek za Srbiju oglasila se na mreži Instagram političkom analizom predstojećih izbora 17. decembra, u kojoj je, između ostalog, pohvalila NS Vuka Jeremića, iako je navela da oni koji ne budu prešli cenzus, pomažu vlasti.

„Baviti se politikom je veoma složen i neizvestan posao. Jadan od važnih faktora je politička pronicljivost i pravi odgovor na situaciju, koja se menja jako često i zato se mora reagovati brzo i efikasno. Opozicija okupljena oko Dragana Đilasa, nije dorasla sa jedne strane, a sa druge, mnogi od njih imaju dogovor sa Vučićem. Takozvana patriotska opozicija, ili rusofili, su pod očiglednim patronatom Vučića. Tim strankama potpise prikuplja upravo SNS. Svima osim Narodne stranke, koju su Vučić i Đilas gotovo uništili“, navela je Mihajlović.

„Svi oni koji su na ove izbore izašli, a neće preći cenzus, rade za vlast, jer će joj se glasovi preliti, po D’Ontovom sistemu. Izborna arhitektura Vučića, na koju je opozicija glat pristala, podrazumeva da zadrži gradove u kojima ima sigurnu većinu. Parlamentarne i pokrajinske dobija bez greške. Za Beograd, svakako ima nekog keca u rukavu. To će predstaviti kao istorijsku pobedu i pokušati da obeshrabri opoziciju da izađe na prolećne izbore u sredinama koje su opoziciono nastrojene. Što se parlamentarnih tiče, sad je sasvim izvesno da će odugovlačiti sa formiranjem vlade, jer mu interregnum odgovara iz mnogo razloga, a jedan od najvažnijih je odlaganje ispunjavanja Ohridskog sporazuma“, zaključila je Mihajlović na Instagramu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Prof. dr Zorana Z. Mihajlović (@zorana_zm)

U komentaru na ovu objavu Zorane Mihajlović, jedan anonimni korisnik mreže što znači da je moguće i da je reč o bot nalogu, spočitava joj malverzacije za vreme vlasti.

Predizborna analiza Zorane Mihajlović: Parlamentarne i pokrajinske izbore Vučić dobija bez greške 2
Printskrin Instagram

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari