"Opozicija nije kreirala krizu u društvu": Predrag Marsenić (Novi DSS) kaže da SNS od beogradskih želi da napravi nacionalne izbore 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Narodni poslanik Nove demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Predrag Marsenić izjavio je medijima u holu Narodne skupštine da vlast od beogradskih izbora želi da stvori nacionalne i da zato toliko govori o temi Kosova, te da opozicija nije kreirala krizu u društvu.

On je prokomentarisao da se predsedavajući Stojan Radenović tokom današnje sednice „pravio blesav“ – da nije davao pravo na repliku i povrede poslovnika skoro nikome iz opozicije.

To pokazuje da ko god bude predsednik Skupštine će se ponašati isto, smatra.

„Ako vi želite dobre odnose u Skupštini morate saslušati ljude iz opozicije koji žele povredu poslovnika. To od početka nije bio slučaj. Srpska napredna stranka je nastavila ono što najbolje radi, umesto o priči o predsedniku parlamenta oni su počeli priču o tome kako su opozicionari nacisti“, naveo je.

Marsenić je rekao i da su kao kompletna opozicija uputili zahtev za razgovore kako izaći iz krize, ali da nije optimista jer se vlast ponaša isto.

„Mi nismo kreirali ovu krizu. Oni (vlast, prim.nov) nikada to neće priznati. U redu, ne morate da priznate, ali nemojte to više da radite. Da se dogovorimo da se to više ne radi, makar u Beogradu, makar u ostatku Srbije na ovim izborima koji nam slede“, naveo je.

Napomenuo je da je tema Kosova uvek važna, ali da je SNS održao konferenciju na kojoj su pokušali da odgovore predsedniku NDSS Milošu Jovanoviću na ono što su činjenice – da je vlast prihvatila francusko-nemački sporazum koji je de fakto priznanej Kosova.

„Ali uvek im je neko drugi kriv, Borko Stefanović, Boris Tadić… Ja sam jednom prilikom rekao će krivi biti i car Lazar i carica Milica, svi drugi samo oni nisu krivi. Niko drugi osim njih ne brani Srbiju, samo su oni veliki nacionalisti. Čuli ste GOrana Rakića koji je dva puta bio ministar u Vladi Aljbina Kurtija i položio zakletvu na kosovskom ustavu kako se i on pravi blesav i govori da nikada nije bio poslanik. Pa nije, ali je bio ministar“, naveo je on.

Marsenić je dodao da vlast namerno toliko govori o Kosovu kako bi od beogradskih izbora napravila nacionalne izbore.

„Opet izigravaju nacionaliste, a na kraju posle izbora prodaju sve što mogu da prodaju“, poručio je.

On je poručio da mu je teško kada sedi u Skupštini i vidi kako se poslanici vlasti ponašaju, jer je to sramota za Srbiju.

Marsenićeva izjava usledila je nakon konferencije poslanice SNS Marine Raguš koja je rekla da je za atmosferu u plenumu i društvu odgovorna opozicija, te da ova stranka mora da obuzdava svoje članstvo kako ne bi uzvratili na, kako je rekla, napade i uvrede koje njihovi aktivisti trpe.

Sva dešavanja u Skupštini pratite na Danasovom blogu uživo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari