(VIDEO) Predsednica Grčke završila posetu Srbiji, Vučić lično proveravao kuhinju pre zajedničke večere 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ispratio je danas predsednicu Grčke Katerinu Sakelaropulu na kraju njene trodnevne posete Srbiji.“Srbija Grčku doživljava kao istinskog i iskrenog prijatelja, sa kojim u svim oblastima saradnje i trgovinske razmene možemo još mnogo koraka da napravimo“, napisao je Dačić na svom Instagram profilu uz slike ispraćaja grčke predsednice.

On je dodao da stav Grčke o Kosovu ostaje nepromenjiv i stabilan i da je predsednica Sakelaropulu potvrdila da Grčka dosledno primenjuje konstruktivnu politiku, čiji je cilj da obezbedi mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu.

Predsednica Sakelaropulu rekla je juče na konferenciji za novinare posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je evropska perspektiva Zapadnog Balkana strateški prioritet Grčke i da bi to sprečilo „uticaj trećih strana“ u regionu i više puta sudila agresiu Rusije na Ukrajinu. Ona je izjavila ;da stav njene države, koja nije priznala nezavisnost Kosova, o tome ostaje isti.

Sakelaropulu je danas pre odlaska, s ministarkom kulture, Majom Gojković, posetila u Beogradu spomenik grčkom ustaniku protiv Otomanskog carstva i zastupniku ujedinjavanja naroda Balkana, Rigi od Fere, i Kulu Nebojšu pod Kalemegdanom, gde je on ubijen.

Poseta predsednice Grčke mogla bi da uđe u diplomatsku hroniku Srbije i po tome što je njen domaćin, predsednik Srbije Aleksandar Vučić lično proveravao kuhinju uoči njihove zajedničke večere, i snimak o tome objavio na svom profilu na društvenoj mreži Instagram.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari