Predsednici Vlade Srbije uručena Vidovdanska nagrada 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić primila je danas Vidovdansku nagradu, najviše priznanje koje Kruševac dodeljuje povodom Dana grada Vidovdana, i poručila da joj to priznanje daje snagu da „radi još napornije“.

„Teško da postoje reči kojima mogu objasniti koliko mi znači ova nagrada, pogotovo na šest i po vekova Kruševca, na dan kada obeležavamo nasvetiji srpski praznik. Srbiju volim najviše na svetu, trudim se da svaki dan dam sve od sebe da danas bude jača nego juče, a slabija nego sutra. Da svaki novi dan donese neku novu pobedu“, rekla je Brnabić.

Ona je kazala da je na Vidovdan 2017. godine predstavila svoj prvi ekspoze, te da od tada nije isti – odnosno da je ma koliko to teško zbog porodice i prijatelja bilo, posvećen Srbiji.

„Kada mi se ukaže ovakva počast, onda znam da rezultati postoje, da svi mogu da ih vide, da Srbija postaje sve bolja, a šta ćete veću nagradu. Dali ste mi snagu da radim još napornije“, rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima, veliki deo nagrade pripada predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, za koga je rekla da joj davao vetar u ledja, pomagao, podržavao za viziju moderne, digitalizovane Srbije, a kada je malo ko u to verovao.

Predsednici Vlade Srbije uručena Vidovdanska nagrada 2
Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Brnabić je navela da je Srbija danas prepoznata po digitalizaciji, te da sve više svetskih kompanija u Srbiji otvara svoje centre, što omogućava da mladi ovde ostaju, a da ne odlaze u silicijumsku dolinu.

Nagrada je premijerki uručena na Svečanoj sednici Skupštine grada, na kojoj su uručene i Vidovdanske plakete i pohvale.

Plakete su dobili direktor JP Putevi Srbije Zoran Drobnjak, a postuhumno karatista i trener Oliver Oli Tomić i dugogodišnji gradonačelnik Bijeljine Mića Mićić, te Klub privrednika Kruševac i Centar za socijalni rad. Pohvale su otišle u ruke 14 pojedinaca i jedne firme.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović je povodom Vidovdana, i jubileja šest i po vekova od osnivanja Kruševca, podsetila na uradjeno u prethodnoj godini.

Ona je rekla da je u Kruševcu, u susret jubileju, komletno rekonstruisan centralni gradski trg, da je ovogodišnji budžet razvojni, da se ulaže u školske, sportske, turističke objekte, da se brine o gradu i selu, te da se regionalni značaj Kruševca video posebno tokom epidemije korona virusa.

U Kruševcu je danas, povodom jubileja, Vlada Srbije održala posebnu sednicu, a ministri su tokom dana obišli ustanove i predstavnike svog resora, otvarajući završene projekte ili označavajući početak novih.

Jutros je venac na Spomenik kosovskim junacima položio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U Kruševcu su tokom juna, povodom Vidovdana, održani brojni kulturni, umetnički, sportski programi i manifestacije, centralni Trg je obnovljen, a danas je otkriven i novi Spomenik knezu Lazaru, u novoformiranom naselju Stari aerodorom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari