Predsednik Srbije poželeo dobrodošlicu novim ambasadorima Kube i Mađarske 1Foto: instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma ambasadora Mađarske Jožefa Zoltana Mađara i Kube Lejda Ernesta Rodrigesa Ernandesa, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

Kako se navodi, Vučić je mađarskom ambasadoru poželeo dobrodošlicu i izrazio ponos zbog iskrenog prijateljstva dve zemlje i bilateralnih odnosa, koji nikad nisu bili na višem nivou.

On je naveo da očekuje da će tokom mandata Mađara nastaviti da jača već odlična ekonomska saradnja sa Mađarskom, ističući da je Srbija zainteresovana za dalje intenziviranje veza u oblasti energetike, infrastrukture, poljoprivredno-prehrambenog sektora i drugih oblasti od zajedničkog interesa.

Vučić je izrazio zahvalnost za aktivnu podršku koju Mađarska pruža Srbiji u procesu evrointegracija, kao i za razumevanje za strateška pitanja naše zemlje.

Ambasador Mađar je rekao da će u Beogradu raditi na konkretnim zajedničkim projektima i jačanju saradnje, kojoj će doprineti i nova zajednička sednica vlada.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Primajući akreditivna pisma novog ambasadora Kube, Vučić je ponovio posvećenost Srbije prijateljskim odnosima sa Kubom, utemeljenim na međusobnom razumevanju i podršci.

On je dodao da je Srbija zainteresovana za jačanje ekonomske saradnje sa tom zemljom, s posebnim akcentom na poljoprivredu i prehrambenu industriju, medicinu i druge oblasti od zajedničkog interesa.,

Vučić je izrazio zahvalnost na principijelnoj privrženosti Kube međunarodnom pravu i podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.

Ambasador Ernandes je najavio posetu predsednika Migela Dijas-Kanela Bermudesa tokom ove godine, koja bi, kako očekuje, doprinela snaženju saradnje.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari