Predstavnice Kancelarije za Kosovo i Metohiju posetile dečake ranjene na Badnji dan 1Kosovska Mitrovica Foto: Kancelarija za KiM

Predstavnice Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju posetile su danas Stefana i Miloša Stojanovića koji su na Badnji dan ranjeni vatrenim oružjem u Gotovuši kod Štrpca i poručile da će Kancelarija njihove probleme rešavati „kao najurgentnije“.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je saopštila da su zamenica njenog direktora Dušica Nikolić i pomoćnica direktora Milena Parlić, zajedno sa predsednikom Opštine Štrpce Daliborom Jevtićem, s povređenim dvojicom ranjenih i njihovim porodicama razgovarale o pomoći Kancelarije i navele da će u okviru mogućnosti, rešiti iznete probleme, kako je navedeno, kao najurgentnije.

Porodica Stefana Stojanovića izrazila je potrebu da im Kancelarija pomogne u vidu građevinskog materijala za adaptaciju fasade kuće i neophodnu stolariju, dok je sa šestočlanom porodicom Miloša Stojanovića razgovarano o ekonomskoj pomoći.

Nikolić je navela da je za Kancelariju da važno da pomogne „svojim herojima“.

„Poruka koju danas prenosimo ovde u Štrpcu i u ime direktora Petra Petkovića i Vlade Srbije je da ćemo pomoći sve što je u našoj mogućnosti. Želim da u ime svih nas izrazim i veliko poštovanje za naše heroje, za njihovu hrabrost i snagu da prođu kroz šta su prošli“, navela je Nikolić.

U Štrpcu su Nikolić i Parlić poosetile i porodice Sibinović i Stojanović kojima je usled kvara na elektroinstalacijama izgorela kuća, i već im je stigla pomoć za sanaciju krova, a ostala pomoć treba da stigne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari