Predstavnici 13 država zasedaju u Beogradu na skupu Crnomorske ekonomske saradnje 1Narodna skupština

U Beogradu je danas otvoreno 60. plenarno zasedanje Generalne skupštine Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje (PS CES), koje je okupilo predstavnike parlamenata svih 13 država članica, a čiji je domaćin po treći put Skupština Srbije.

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić je na otvaranju zasedanja rekao da su posvećenost miru, stabilnosti i dijalogu osnovni postulati od kojih Srbija ne odstupa, što je prepoznato i priznato u svetu, ali i oličeno u konkretnim benefitima – u ekonomskom rastu i razvoju, smanjenoj stopi nezaposlenosti, većem prilivu stranih direktnih investicija.

Orlić je potvrdio spremnost stalne delegacije Skupštine Srbije za nastavak redovnog učešća na sastancima komiteta i plenarnim zasedanjima, saopšteno je iz parlamenta.

„Sa naše strane ćete uvek naići na istinsku otvorenost za jačanje prijateljskih odnosa i spremnost za dodatno unapređenje saradnje sa svim državama članicama PS CES“, rekao je Orlić.

Ceremonija zatvaranja 60. Generalne skupštine Parlamentarne skupštine CES biće organizovana u četvrtak, 8. decembra, kada će predsedavanje biti predato parlamentu Turske

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari