Predstavnici DS i Zajedno predstavili Rezoluciju EP i uslove ProGlasa građanima Sremske Mitrovice 1Foto: Shutterstock/Cirkovic Milos

Predstavnici Demokratske stranke (DS) i stranke Zajedno razgovarali su danas sa građanima Sremske Mitrovice i predstavili im Rezoluciju Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji i minimalne uslove za izbore koje je poredložila inicijativa ProGlas.

„Stranka Zajedno podržava Proglasovu listu minimalnih uslova za održavanje novih izbora“, rekao je kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović, navodi se u stranačkom saopštenju.

Potpredsednica DS Dragana Rakić istakla je da je u Srbiji medijski mrak toliki da više od polovine građana ne zna da su izbori pokradeni, niti šta piše u Rezoluciji Evropskog parlamenta.

„Izlaz iz ove duboke političke krize može biti formiranje oročene tehničke vlade koja bi poput one u Severnoj Makedoniji ili Crnoj Gori sprovela slobodne i fer izbore, a takvi izbori bi omogućili da imamo demokratsku i uređenu državu u kojoj je moguć normalan život“, kazala je Rakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari