Predstavnici DS ostavili sadnicu šljive Vučiću: Bez korenitih promena ostaće nas da stanemo pod drvo 1Sadnica šljive za predsednika .Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Predstavnici Demokratske stranke (DS) ostavili su danas u parku ispreg zgrade predsedništva sadnicu šljive uz poruku da će „bez korenitih promena“ na izborima ostati u državi samo toliko gradjana da svi stanu pod jedno drvo šljive jer „zbog naprednjačkog režima masovno odlaze“ iz Srbije.

Predsednik Izvršnog odbora DS Srđan Milivojević probao je da sadnicu sorte „čačanska lepotica“ iz mesta Konjuh kod Kruševca, ostavi na pisanici zgrade, ali mu obezbeđenje nije dozvolilo uz objašnjenje da je to moguće uraditi samo sa pismom, dok se pokloni predaju „prilikom zvaničnih poseta delegacija“.

„Eto, videli ste da Vučić ne želi poklon građana. Posle izbora Vučić i mnogi drugi iz vlasti moraće da zasade drveće tamo gde su iskrčili šume zbog svojih interesa. Mi namerno nećemo zasaditi ‘čačansku lepoticu’ jer želimo da to on učini kako bi bio u treningu za ovo što ga čeka, a i da napokon nešto lično uradi u životu“, rekao je Milivojević novinarima.

On je istakao da građni Vučiću poručuju da je zemlja za saksije sa cvećem jedina koja sme da se proda i da „Rađevina neće biti jalovina“, niti „Šumadija pustinja“.

Predsednik stranačkog odbora za životnu sredinu Branimir Jovančićević je podsetio da je danas Međunarodni dan šuma i naglasio da su šume u Srbiji „na udaru nekontrolisane seče i da ne zna ni za jednu ozbiljnu akciju pošumljavanja u poslednih deset godina“.

„U ovom periodu iskrčene su mnoge šume  kako bi se dobilo građevinsko zemljište ali ne u interesu gradjana već pojedinaca povezanih sa Srpskom naprednom strankom“, rekao je Jovančićević.

On je upozorio da je šuma u Koštunjaku „strašno ugrožena, mada se o tome malo priča, a niko od zvaničnika ne izlazi pred javnost da kaže o čemu se radi“, navodeći da su brojna stabla u njoj obolela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari