Obradović: Uspešna poseta Dveri Bundestagu 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Evropa je definitivno naš hrišćanski porodični dom o kome vredi zajednički brinuti u složenim izazovima migrantske krize, izjavio je lider pokreta Dveri Boško Obradović, koji je danas bio u radnoj poseti nemačkom Bundestagu.

On je, kako se navodi u saopštenju, ocenio da je to bila veoma uspešna radna poseta parlamentarcima nemačkog Bundestaga.

Obradović je rekao da već nekoliko godina imaju dobru saradnju sa Alternativom za Nemačku, a posebno sa njenim kopredsednikom Jergom Mojtenom, poslanikom Evropskog parlamenta.

„Danas smo imali priliku da se upoznamo i sa nedavno izabranim drugim kopredsednikom Alternative Tinom Krupalom, kao i sa skupštinskim rad njihove frakcije u Bundestagu“, rekao je Obradović.

Obradović je istakao da Dveri sa najvećom nemačkom opozicionom grupacijom vezuju brojne teme, a pre svega hrišćansko nasleđe Evrope, porodične vrednosti i rešavanje migrantske krize.

„Evropa je definitivno naš hrišćanski porodični dom o kome vredi zajednički brinuti u složenim izazovima migrantske krize. Sve su ovo teme o kojima ćemo nastaviti razgovore ne samo sa Alternativom za Nemačku, već i sa drugim evropskim kolegama iz konzervativnih političkih opcija sa kojima delimo mnoga slična razmišljanja, bez obzira što se ne slažemo oko svih tema“, rekao je Obradović.

Na kraju radne posete predstavnici Dveri prisustvovali su glasanju u Bundestagu i završnici ovogodišnjeg zasedanja nemačkog parlamenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari