Prekinuto suđenje Nebojši Zelenoviću i traženo da mu se ukine poslanički imunitet, on ponosan 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Suđenje kopredsedniku stranke Zajedno i poslaniku Nebojši Zelenoviću prekinuto je danas pred Osnovnim sudom u Šapcu jer je sud zatražio od Skupštine Srbije da mu ukine poslanički imunitet, na koji se on nije ni pozivao, saopštila je ta partija.

Zelenoviću se na teret stavlja krivično delo povrede ugleda zbog rasne, verske, nacionalne ili druge pripadnosti, a Tužilaštvo je pokrenulo postupak protiv njega zato što je u decembru 2019. godine retvitovao poruku na kojoj je bio prikazan broj članova Srpske napredne stranke u tom trenutku, upoređen sa brojem članova Nacističke stranke Nemačke 1945. godine, kao i sa brojem članova Socijalističke partije Srbije i Saveza komunista Jugoslavije.

Zelenović je rekao da je ponosan što sude njemu, a ne svakom slobodnom čoveku u Srbiji.

Mene su građani birali da govorim istinu i da se borim i ja to činim. Neka sud radi po svojoj savesti i znanju i umenju, a istorija će suditi o njima i o meni, rekao je Zelenović.

On je ukazao da se danas u Srbiji se krše ljudske slobode krše, a građanska prava gaze svakoga dana „i to zna svako“.

Ja sam ponosan što se protiv toga borim i nastaviću da to činim. Žalosti me što sud i tužilaštvo danas, u leto 2023. godine, u gradu u kojem sam rođen, vode postupak za verbalni delikt i na taj način upisuju sebe u političku istoriju, dodao je Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari