Preliminarni rezultati: DPK-u Zvečan i Zubin Potok, Samoopredeljenju Severna Mitrovica i Leposavić 1Foto: Beta/Saša Đorđević

 

Prema preliminarnim rezultatima CIK-a, na vanrednim izborima u četiri opštine na severu Kosova, Samoopredeljenje je pobedilo u Severnoj Mitrovici i Leposaviću, dok je Demokratska partija Kosova (DPK) pobedila u Zvečanu i Zubinom potoku, piše Kosovo online prenoseći Reporteri.

Na današnjim izborima na severu, glasalo je svega 13 osoba srpske nacionlanosti, što je tek 0,029 odsto Srba sa severa Kosova.

Na četiri opštine na severu, kandidate su uglavnom i imale samo DPK i Samoopredeljenje.

Prema preliminarnim rezultatima iz biračkih centara, u Severnoj Mitrovici kandidat Samoopredeljenja Erden Atić osvojio je 519 glasova. Inače, Atić je na prošlim izborima, 2021. godine, osvojio 1.056 glasova.

Kandidat DPK-a, ulant Keljmendi osvojio je 186 glasova, a Betim Osmani iz Građanske inicijative 75 glasova.

U Leposaviću je Samoopredeljnje, odnosno njihov kandidat Ljuljzim Hetimi, osvojilo 100 glasova, dok je kandidatkinja DPK Aljbuljena Behljulji Hetemi osvojila 34 glasa.

Lider Partije kosovskih Srba Aleksandar Jablanović, iako je povukao kandidaturu, osvojio je dva glasa, jer je i njegovo ime ostalo na glasačkom listiću.

U Zvečanu je Iljir Peci, kandidat DPK, osvojio 114 glasova, a Fetah Peci iz Samoopredeljenja 71 glas.

Kandidatkinja Slađana Pantović osvojila je pet glasova. Ona je na prošlim izborima, pre dve godine, osvojila 86 glasova.

Izmir Zećiri, iz DPK je u Zubinom Potoku dobio 196 glasova, a njegov jedini protivkandidat iz Samoopredeljenja, Fljatron Hasani – 180 glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari