Ana BrnabicFoto: FoNet/Vlada Srbije Slobodan Miljevic

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je večeras da „da nije verovatno“ da će se odustati od pregovora sa Prištinom u Briselu „dok je Aleksandar Vučić predsednik Srbije“.

Brnabićeva je za televiziju Pink izjavila da „pregovori na najbolji način garantuju da su Srbi na Kosovu i Metohiji bezbedni“.

„Crvena linija je novo etničko čišćenje kako god neko pokušao da ga sprovede“, rekla je premijerka.

Povodom odluke Prištine da ne priznaje srpske tablice sa imenima kosovskih gradova, i najave da će se takva vozila oduzimati posle isteka roka, Brnabićeva je rekla da „suština nisu tablice nego da se nastavlja stalno malteretiranje“ Srba.

„Srbi će biti primorani da napuste svoje domove na Kosovu i Metohiji i to je suština. Ovo je skandalozna odluka Prištine i reakcije EU“, kazala je Brnabić.

Premijerka je rekla da se na pregovorima u Briselu prethodno „došlo do energetskog sporazuma koji je izuzetno važan zato što obezbeđuje da i dalje kontrolišemo Gazivode“, ali i da je preduslov za taj energetski sporazum bio „da se osnuje Zajednica srpskih opština, pa da ZSO onda registruje ‘Elektrosever'“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.