Premijerka ponovo na Tviteru o pisanju Danasa: Odgovor Siniši Kovačeviću i pohvala Vučiću 1Foto: FoNet/ Marko Dragoslavić

“Istina je ovo što kaže Siniša Kovačević – u nesrećnim državama kultura ne postoji. Zato je 2004. zatvoren Narodni muzej, 2007. i Muzej savremene umetnosti, a iste godine (2007.) su i svi bioskopi privatizovani i zatvoreni”, napisala je na svom Tviter nalogu premijerka Srbije Ana Brnabić reagujući na izjavu narodnog poslanika Siniše Kovačević za naš list.

Kovačevićeva izjava koja je istaknuta na naslovnici vikend izdanja Danasa je da „u nesrećnim državama kultura ne postoji“, a Brnabić je i podelila naslovnicu.

“Onda su se vremena promenila, što se, pored puteva, pruga, radnih mesta, videlo upravo i u kulturi – 2017. je otvoren Muzej savremene umetnosti, 2018. i Narodni muzej, 2019. i pozorište „Bora Stanković“ u Vranju, budžet za filmske produkcije je 103 puta veći nego pre 10 godina”, dodala je premijerka.

Navela je i da se trenutno projektuje “monumentalna Koncertna dvorana”, te da uskoro počinje i izgradnja Fakulteta muzičke umetnosti koji će, kako je rekla, konačno imati svoju zgradu kakvu zaslužuju naši mladi muzičari. Krajem meseca će započeti i sa „Ložionicom“, koja će, navodi, imati i pozorišnu scenu sa 500 mesta.


“Dakle, DA, u nesrećnim državama, kakva smo bili u periodu kada su Srbiju vodili oni sa kojima je Kovačević danas u stranci/bivšoj koaliciji, kultura ne postoji. Danas, svakako, Srbija nije takva država i za to su zaslužni Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka i svi oni koji su u nas verovali”, poručila je Brnabić.

Kovačević je ovu izjavu dao povodom smanjenja budžeta za kulturu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari