Prikrivena stranačka delatnost SNS u vreme pandemije u Šapcu 1Foto: Beta/Grad Šabac

U Šapcu je ukupno 71 osoba zaražena korona virusom, a pokazale su se i neuralgične tačke za vreme pandemije. Ispostavilo se da je najvećim delom zaraza proistekla iz neodgovornog ponašanja stranke SNS.

U porodilištu su dve babice bile zaražene, na infektivnom odeljenju Opšte bolnice infektolog koji je bio na ispomoći u Beogradu preneo je virus na sedam medicinskih radnika, a u Poštanskoj štedionici zaražen je bio rukovodilac ove banke .

U ovim ustanovama direktori su kadrovi SNS, ali je simptomatično da su prikrivani uzroci i posledice.

Direktori Opšte bolnice i Zavoda za javno zdravlje nijedanput se nisu pojavili na konferencijama za novinare. Onda bi svakako bili u prilici da odgovore zbog čega je došlo do zaraze.

Potvrda je stigla iz medija, pre svega iz Podrinskih novina, gde je ukazano da je visoki funkcioner SNS prećutkivao da je zaražen, i tek na instistiranje nadležnog ministra otišao na testiranje a kasnije i na lečenje.

Prethodnbo je bio u kontaktu ne samo sa članovima svoje stranke, već je prouzrokovao da se zarazi njegov stomatolog sa tri člana porodice.

Takođe, desio se i sastanak SNS gde je kafu posluživala medicinska sestra sa ginekolško-akušerskog odeljenja.

S druge strane nijedan slučaj zaraze nije se desio u Domu zdravlja, gde se obavljaju trijaže i testiranja na korona virus, ni u jednoj drugoj banci, nijednoj trgovini ili na brojnim gradilištima u Šapcu.

Krizni štab efikasno je pripremio privremenu bolnicu u hali Ekonomske škole ali to nije prihvatio republički krizni štab, dok se oko četrdesetak Šapčana lečilo na Sajmu.

Ovde su prve u Srbiji bile zatvorene kockarnice i frizerski saloni, i prvo su ovde otvorene pijace.

Podeljeno je u prvi mah 30.000 zaštitnih maski medicinskim ustanovama i prodavcima, a kasnije i 120.000 maski za sve građane.

Obezbeđena su dezinfekciona sredstva za sve mesne zajednice kao i dezo barijere, ulice su redovno prskane dezinfekcionim sredstvima, a odavde je inicirano da se poljoprirednicima kao i deci sa posebnim potrebama dozvoli kretanje izvan propisanih uredbi.

Na kraju svega toga desilo se da ovdašnji SNS podnosi kirvičnu prijavu protiv Podrinskih novina za širenje lažnih vesti.

S druge strane u Šapcu su redovno održavne konferencij za novinare, i to je direktno prenošeno na TV Šabac.

O političkom delovanju dovoljno govori da su u 20.30 na zgradama u Šapcu paljene baklje, priređivani vatrometi uz korišćenje ozvučenja.

Policija nije reagovala, kao svugde u Srbiji, i jedino je u Šapcu Komunalna policija privela jednog učesnika bakljada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari