Princeza Danica Karađorđević otvorila nove prostorije Ženskog fudbalskog kluba "Kraljica Marija" 1foto: Kabinet Filipa Karađorđevića

Princeza Danica Karađorđević otvorila je nove prostorije Ženskog fudbalskog kluba „Kraljica Marija“ u Novom selu kod Vrnjačke Banje, saopšteno je iz kabineta princa Filipa Karađorđevića.

Žensko fudbalsko udruženje „Kraljica Marija“ osnovano je 1. avgusta 2019. u Novom Selu, na ideju i pokroviteljstvo Danice Karađorđević, navodi se u saopštenju.

”Jako sam zadovoljna prelepim prostorijama koje je klub dobio. Devojčice će imati prostor gde će se okupljati pre utakmice, a i nakon utakmice imaće gde da se odmore. Imaće prostor u kome će moći da se druže, jer pre svega sport i timski rad zahtevaju druženje, pripremanje i van terena, a na terenu su devojke svakako sjajne. Vrednosti koje klub zastupa su da svi budu jedna zajednica koja se poštuje. Ostvarenjem ovog projekta dobili smo prostor gde će svako moći dati svoj doprinos kada su humanitarne akcije u pitanju, za različite projekte, kao što je danas donatorska utakmica za izgradnju Hrama Svetog Simona monaha – Kralja Stefana Prvovencanog u Novom Selu. Pored fudbala kojim se bave, devojčice će uvek imati na umu da se bore i za viši cilj, a to je svakako različiti vid humanitarne aktivnosti”, izjavila je Danica Karađorđević, prenosi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari