Princeza Danica Karađorđević u kampu kod Predsedništva: Filip i ja podržavamo naš narod 1Foto: V. Radovanović

Kamp kod Predsedništva, gde danima borave meštani ugroženih područja i građani koji zahtevaju trajnu zabranu iskopavanja litijuma i bora, večeras su posetili princ Filip i princeza Danica Karađorđević.

Savo Manojlović, direktor kampanje Kreni-Promeni, rekao je večeras u kampu kod Predsedništva, da sutrašnji protest nazvan „Sretenjski ustanak“ podržavaju i princ Filip i princeza Danica Karađorđević.

Princeza Danica je rekla za Danas da su tu jer je veliki kapital sačuvati prirodu, zemlju, čist vazduh i vodu, sve ono što možemo ostaviti deci.

„Zalažemo za sva pitanjima ekologije. Podržavamo seljaka, podržavamo domaćina. Podržavamo kulturu domaćinsku ovog naroda. Nastavićemo da budemo uz naš narod“, izjavila je princeza Danica Karađorđević.

Upitana da misli da će vlast oterati RioTinto i da li će, ako RioTinto ode, doći neka druga kompanija, princeza kaže: „Nadam se da ne. Šteta bi bila da se upropasti čarobna priroda. Mi smo posebna zemlja, imamo posebne namernice i moramo da ih čuvamo.“

* Napomena: U prvobitnoj verziji teksta i samom naslovu greškom se našla informacija da će princ i princeza biti na sutrašnjem protestu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari