Pritvor zbog žvrljanja po Vučićevim plakatima 1Foto: Predrag Voštinić

Kako saznajemo od Predraga Voštinića odbornika u Skupštini grada Kraljeva iz Lokalnog fronta trojica pripadnika ove organizacije privedena su sinoć dok su, kako kaže Voštinić, „u okviru legitimne političke borbe“ šarali plakate predsedničkog kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića, koji , danas u 18 časova, ima svoj predizborni skup u novoj Hali sportova u naselju Ribnica.

On nam je , takođe, rekao da je troje privedenih aktivista ubrzo pušteno ali da ih je policija zamolila „da ne prave probleme“.

Po rečima Voštinića on je ,na istom mestu, kasnije,video aktiviste SNS kako obnavljaju predizborni materijal, ali ovoga puta uz prisustvo policije što , po njemu, predstavlja zloupotrebu policije. “Odakle pravo vladajućoj stranci da uživa zaštitu policije?“ pita se Voštinić i dodaje da su ga policajci zamolili da se udalji i da ih ne fotografiše, što je on i učinio kako ne bi bilo daljih problema.

SNS je,pak, u svom sinoć objavljenom saopštenju optužila članove Lokalnog fronta iz Kraljeva da su predizborne plahate Aleksandra Vučića uništavali po nalogu Saše Jankovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari