Prljava kampanja u Novom Sadu se nastavlja: Poslanik Srđan Milivojević izvređan i targetiran kao nasilnik i strani plaćenik 1Foto: Privatna arhiva

Stanovnici Podbare u Novom Sadu ovo jutro su u svojim poštanskim sandučićima našli letke koji na najprizemniji način vređaju Srđana Milivojevića poslanika iz Demokratske stranke.

Jedan od najprepoznatljivijih političara iz koalicije „Srbija protiv nasilja“ dobio je i samo svoj deo „pažnje“ u trenutno jednoj od najprljavijih kampanja od dolaska naprednjaka na vlast.

„Zlikovci po ugovoru“ naziv je ovog letka koji izlazi u serijama i gde se na prostački način targetiraju politički protivnici Srpske napredne stranke.

Sem standardnog repertoara klevetanja koju koristi vladajući režim kada priča o svojim kolegama iz opozicije, Miliovojević je u ovom letku optužen i da je postavljao „lokatore“ za NATO avione kada je bilo bombardovanje, kako bi ovi lakše pronašli mete, kao i da je „nasilnik po prirodi“ koji preti smrću „predsedniku i njegovoj porodici“.

Prljava kampanja na ulicama Novog Sada tako prerasta u opasnu po život za određene ljude na koje režim odluči da cilja.

Prljava kampanja u Novom Sadu se nastavlja: Poslanik Srđan Milivojević izvređan i targetiran kao nasilnik i strani plaćenik 2
Foto: Privatna arhiva

– Mi u Novom Sadu inače još nismo dobili račune za prošli mesec, jer poštari rade za siću zbog čega su bili u štrajku. I svako jutro obilazim sanduče ne bi dobila to parče papira i ispunila svoje obaveze prema ovoj državi. I šta me dočeka? Odvatan letak u kom se jednom čoveku stavlja meta na čelo. Uopšte ne ulazim u priču koje iz koje partije. Nas ovde vlast provocira do granica izdržljivosti. Nemaju para da plate poštare da nam podele račune za struju, ali zato imaju para da dele ove bljuvotine, misleći da mi u Novom Sadu u to valjda treba da poverujemo – rekla je Vesna, žiteljka Podbare koja je zatekla sporan letak u svom sandučetu.

U ovom „serijalu“ već je ranije targetirana Marinika Tepić, potpredsednica stranke Slobode i pravde, koja je nazivana pogrdnim imenima.

Po gradu su se pojavile i nalepnice sa QR kodom koji kada se skeniraju vode do linkova sa pet video materijala na kojima se vređa potpredsednik Narodnog pokreta Srbije Borislav Novaković.

Građani Novog Sada koji su zaticali ove letke i nalepnice u svojim krajevima grada, svedočili su da posao rasturanja opasnog propagandnog materijala obavljaju mahom tinejdžeri.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari