ProGlas osudio napade na Crtu: Nećemo pristati na očigledne pokušaje režima da ukloni dokaze i svedoke rušenja temelja demokratije u Srbiji 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

ProGlas najoštrije osuđuje napade Aleksandra Vučića i drugih glasnogovornika njegovog režima na Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA), saopšteno je danas iz ove inicijative.

Oni navode da je reč o organizaciji civilnog društva koja je više od dvadeset godina posvećena razvoju demokratske kulture i koja je „odigrala ključnu ulogu u prikupljanju dokaza o tome kako je režim varao na izborima održanim 17. decembra 2023. godine“.

„Nemamo nikakve sumnje da ovi režimski napadi imaju za cilj da delegitimizuju, zastraše i ućutkaju ovu organizaciju samo zbog toga što se odvažila da razotkrije izbornu prevaru čije su razmere bez presedana od početka demokratskih promena u Srbiji“, saopštavaju oni.

Zbog toga, kako naglašavaju, pružaju punu podršku Crti.

„Ali pružamo podršku i svim drugim hrabrim organizacijama i časnim pojedincima koji su doprineli tome da se činjenice o ovoj izbornoj prevari dokumentuju, analiziraju i saopšte domaćoj i međunarodnoj javnosti. Već smo rekli da ne pristajemo na izbornu prevaru. Sada poručujemo da nećemo pristati ni na ove očigledne pokušaje režima da ukloni kako dokaze tako i svedoke rušenja samih temelja demokratije u Srbiji“, poručili su iz ProGlasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari