Promocija Vesićeve knjige o Beogradu uz povike "Vesiću, lopove", građani jurili za njim (VIDEO) 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Aktivisti Srpske napredne stranke (SNS) i Saveza za Srbiju (SZS) verbalno su se sukobili ispred gaperije Progres u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu, u kojoj se održavala promocija knjige zamenika gradonačelnika Goran Vesić „Knjiga o Beogradu“.

Kako je javio reporter agencije Beta, do incidenta je došlo kada su aktivisti SNS-a pokušali da uruče Vesićevu knjigu funkcionerima Stranke slobode i pravde, Marku Bastaću i Borku Stefanoviću.

Na ulaznim vratima galerije Progres stali su aktivisti SNS-a, dok su aktivisti SzS-a bili pored njih, noseći transparente protiv Vesića.

Ispred te galerije bio je Simo Spasić, predsednik udruženja ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji, koji je vređao pripadnike opozicionog SZS-a.

Dok su aktivisti SzS-a uzvikivali „Vesiću, lopove“, pripadnici SNS-a su uzvraćali sa „Đilasu, lopove“.

Usledilo je koškanje omladinaca dve stranke ali se situacija brzo smirila.

Ministra za rad i socijalnu politiku Zorana Đorđevića izviždali su aktivisti SZS kada je ulazio na predstavljanje Vesićeve knjige.

Po navodima reportera Bete, ispred galerije nema uniformisanih policajaca ali su prisutni pripadnici MUP-a u civilu.

Nakon završetka promocije, došlo je do uzajamnog guranja pripadnika Vesićevog obezbeđenja i aktivista Saveza za Srbiju, delovalo je da je neko odgurno i zamenika gradonačelnika a potom su opozicioni aktivisti trčali za Vesićem od izlaza galerije u pravcu Zmaj Jovine ulice.

Oni su uvredama dočekali goste promocije, među kojima i generalnog sekretara predsednika Srbije Nikolu Selakovića, a jedna od aktivistkinja SZS pokušala je telom da zaustavi vozilo u kom se Vesić nalazio a koje se velikom brzinom uputilo na Narodnom pozorištu.

Među prisutnima su bili i predsednik Opštine Stari grad i član Predsednistva Stranke slobode i pravde Marko Bastać, zamenik predsednika SSP Borko Stefanović, ali i odbornici SNS-a u Skupštini Beograda, kao i poslanik SNS u Skupstini Srbije Aleksandar Marković.

Promociji Vesićeve knjige, između ostalih, prisustvovali su pevačica Leontina i glumci Svetislav Goncić i Branko Milićević-Kockica.

Vesić je ranije najavo da će prihod od prodaje njegove knjige tokom promocije biti uplaćen u humanitarne svrhe. Knjigu čini 60 njegovih kolumni koje „Politika“ objavljuje svakog petka već dve godine, a ilustrovane su slikama Nebojše Đuranovića. Predgovor i pogovor za knjigu napisali su književnik Milovan Vitezović i profesor i bivši dekan Pravnog fakulteta Sima Avramović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari