U petak nema okupljanja u Novom Sadu: Građani se pozivaju da u subotu dođu na protest u Beograd 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Protest „Srbija protiv nasilja“ ulazi u drugu fazu i iz tog razloga tehnički organizatori protesta u Novom Sadu pozivaju sve građane i građanke ovog grada da u subotu od 18 časova dođu na protest u Beograd.

– Tragedije iz maja su nam pokazale da u Srbiji više niko nije bezbedan i iz tog razloga su građani izašli na ulice i jasno rekli – nasilje mora da stane. I nasilje će stati onog dana kada ovaj režim padne, nakon toga prvi koraci moraju biti ispunjenje zahteva protesta. Zahtevi su nas spojili, zahteve ćemo ispuniti. Dužni smo da to uradimo zbog građana Srbije – kažu iz organizacije novosadskih protesta.

Kako ističu, Novi Sad je 15 nedelja za redom održavao proteste, a sada su u dogovoru sa organizatorima protesta u Beogradu i velikim delom Vojvodine i Srbije odlučili da zajedno krenu ove subote za Beograd.

Protest u Novom Sadu su organizovali: Demokratska stranka, Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, GP Bravo, Nova – Da se struka pita, Zajedno, Pokret za preokret, Pokret slobodnih građana, Srbija centar – SRCE, Zeleno-levi front, Omladinsko-studentska akcija – OSA, i Narodni pokret Srbije.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari